Eelco Dubbeling benoemd tot directeur NVB

03 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft Eelco Dubbeling per 1 september benoemd tot nieuwe NVB directeur. Zijn voorganger, Wim Mijs zal per diezelfde datum naar Brussel vertrekken waar hij chief executive van de Europese Banken Federatie wordt. Dubbeling werd in 2007 bij de NVB aangesteld als Hoofd Public Affairs / Public Relation en vervult op dit moment de rol van adjunt-directeur.

Eelco Dubbeling
Eelco Dubbeling rondde in 2000 zijn studie bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie was hij onder meer actief binnen de politiek en werkte hij 3,5 jaar voor Transport en Logistiek Nederland als Public Affairs Advisor. In 2004 maakte hij de overstap naar ABN AMRO waar hij Head of Government Relations Nederland werd. In 2007 voegde Dubbeling zich bij de Nederlandse Vereniging van Banken als Hoofd Public Affairs / Public Relations en verving hij Hans Ludo van Mierlo, die werd benoemd tot Directieadviseur Public Affairs. 

Eelco Dubbeling - Directeur NVB

Versterking
De voorzitter van de NVB, Chris Buijink toont zich positief over de benoeming van Dubbeling: “Eelco heeft in de afgelopen jaren de communicatie- en de public affairsfunctie en de bedrijfsvoering van de NVB versterkt. Hij is bij uitstek geschikt om het bureau van de NVB de komende jaren te laten bijdragen aan verdere vernieuwing en versterking van de sector.”

Wim Mijs
Wim Mijs, tot 1 september nog de huidige NVB directeur, vertrekt per die datum naar Brussel, waar hij bij de Europese Banken Federatie (EBF) is benoemd tot chief executive. Twee jaar geleden werd hij al bij EBF benoemd tot voorzitter van de Executive Committee. Over zijn vertrek, dat afgelopen mei bekend werd zei NVB voorzitter Buijink toen: “‘Juist in deze tijd waarin het belang van Europa voor de banken met grote sprongen verder toeneemt, is het belangrijk met Wim een goede man in Brussel te hebben. Uiteraard betreuren wij het vertrek van onze deskundige en plezierige collega maar zijn benoeming is zeer verdiend, goed voor de sector en goed voor Nederland.”