BNP Paribas uitgeroepen tot Bank of the Year 2012

17 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BNP Paribas is door het toonaangevende financiële vakblad, International Financing Review (IFR), uitgeroepen tot ‘Bank of the Year’ van 2012.

De onderscheiding wijst op de kracht van het gediversifieerde en evenwichtige model van BNP Paribas en haar stabiliteit. Het model steunt op de stevige fundamenten van Retail Banking in Europa, de Verenigde Staten en de opkomende markten, en op Corporate and Investment Banking dat leiderschapsposities bekleedt in talrijke vakgebieden, zoals kapitaalmarkten, advisering en financiëring.

BNP Paribas kan ook rekenen op stevig uitgebouwde activiteiten in private banking, asset management, securities services, verzekeringen en vastgoed – allemaal ondergebracht bij Investment Solutions. De verplichtingen tegenover de klanten en de duurzame aanpak maken integraal deel uit van de waarden van de bank: BNP Paribas is daarom recentelijk door Vigeo uitgeroepen tot beste bank wereldwijd op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Jean-Laurent Bonnafé

Jean-Laurent Bonnafé, Chief Executive Officer van BNP Paribas, reageerde: “We voelen ons zeer vereerd met deze prestigieuze prijs. Ik zou graag mijn dank betuigen aan IFR omdat het ons verkozen heeft en aan onze klanten omdat ze ervoor kiezen om over de hele wereld met ons te werken. Hun tevredenheid is het resultaat waartoe de inzet van onze medewerkers heeft geleid.”
“BNP Paribas is momenteel een van de meest kapitaalkrachtige vooraanstaande internationale bankgroepen en is sinds zijn oprichting constant winstgevend geweest. Daardoor zullen we ons verder kunnen blijven ontwikkelen en onze klanten wereldwijd een eersteklas service blijven bieden.”

International Financing Review

Matthew Davis, hoofdredacteur van IFR, voegde eraan toe: “Het is voor een bank niet vanzelfsprekend om tegelijkertijd de balans in te krimpen, het kapitaal te versterken en de financiëringsbronnen veilig te stellen, zonder de toekomst van haar kernactiviteiten aan te tasten. BNP Paribas heeft dat klaargespeeld in 2012.”