Olga Zoutendijk nieuwe commissaris bij ABN AMRO

01 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Olga Zoutendijk is met ingang van 1 juli benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO voor een termijn van vier jaar.

Verantwoordelijk voor Wholesale Banking Asia bij Standard Chartered Bank

Zoutendijk heeft ruim 25 jaar ervaring in het internationale bankwezen. In haar vorige functie bekleedde zij bij Standard Chartered Bank de rol van Group Head of Wholesale Banking Asia. Tevens was zij lid van de Global Executive Committee van de Wholesale Bank. Daarvoor was Zoutendijk werkzaam bij Westpac Banking Corporation en ABN AMRO Bank, alwaar zij diverse senior-beleidsfuncties vervulde in corporate- en investmentbanking en in retail-banking, in Azië, Australië, Europa en in de Verenigde Staten.

Olga Zoutendijk - ABN AMRO

Uitgebreide ervaring meer dan welkom

"Wij zijn zeer verheugd Olga Zoutendijk te verwelkomen als commissaris", zei Rik van Slingelandt, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "De sterk toenemende wet- en regelgeving, de veranderende behoeften van klanten, en de nadruk op effectief bestuur en toezicht hebben als gevolg dat wij concurreren in een zeer dynamisch en veranderlijk bankwezen. De uitgebreide ervaring en het hoge kaliber van Olga Zoutendijk betekenen dat zij een waardevolle bijdrage kan leveren aan de realisatie van de strategische doelstellingen van ABN AMRO."

Zeer interessant instapmoment

"Ik ervaar het als een voorrecht om op dit belangrijke moment zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van ABN AMRO," aldus Zoutendijk. "Nu het Ministerie van Financiën de intentie heeft uitgesproken dat zij het belang in ABN AMRO wil afbouwen, komt de bank in een nieuwe en spannende fase terecht. Ik verheug mij erop een bijdrage te leveren aan de strategie van de bank."