Google voegt ‘autofill’ toe aan online betaalproces

13 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Google is de samenwerking aangegaan met Visa, Mastercard en American Express om het online betaalproces op de Google Chrome browser en Androidtelefoons te automatiseren. Klanten van de betreffende betaalbedrijven kunnen vanaf de zomer de kaartnummers van hun creditcard vervangen voor een virtueel alternatief.

Zodra het virtuele alternatief is aangevraagd (en aangemaakt), kan de klant ervoor kiezen om bij de volgende transactie te betalen met zijn virtuele kaartnummer wanneer deze Autofill gebruikt. Hierdoor is het niet meer nodig om bij het afrekenen handmatig kaartgegevens zoals de CVV (een speciale code die vaak op de achterkant van de betaalkaart staat) in te voeren. Betalen vanuit je luie stoel wordt dan ook echt betalen vanuit je luie stoel.

Gebruikers kunnen hun virtuele kaart beheren via hun googleaccount, waar ze onder andere de functie kunnen inschakelen, virtuele kaartnummers kunnen openen en recente virtueel kaarttransacties kunnen inzien.

Arnold Goldberg (VP en GM Payments bij Google) noemt de nieuwe optie een belangrijke stap om de veiligheid van virtuele betaalkaarten voor zo veel mogelijk consumenten te waarborgen. “Shoppers die Autofill gebruiken op Chrome en Andriod kunnen genieten van een snelle kassa ervaring bij het online winkelen, terwijl ze de geruststelling hebben dat hun betaalgegevens beschermd zijn."