Brunon Bartkiewicz benoemd tot innovatiebankier ING

27 juni 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft een nieuwe innovatiebankier aangesteld. Vanaf 1 juli 2014 zal de Pool Brunon Bartkiewicz (1962) de rol van Chief Innovation Officer op zich nemen. De ervaren ING-bankier zal verantwoordelijk worden voor het aansturen van de strategische innovatieagenda. Hij krijgt de opdracht mee het ontwerpen en toepassen van vernieuwende ideeën en technologieën te stimuleren, en de marktintroductietijd van innovatieve bankproducten te verkorten.

Betaalgedrag
ING ziet vooral nieuwe mogelijkheden binnen het gebruik van Big Data – de grote hoeveelheid data die ING over het betaalbedrag van klanten heeft. Eerder dit jaar creëerde de bank veel ophef, omdat het concern de klantgegevens wilde inzetten voor commerciële doeleinden. Daartoe wilde de bank de gegevens aanbieden aan bedrijven, zodat zij gericht aanbiedingen zouden kunnen doen aan klanten van ING.

Brunon Bartkiewicz - ING

Hamers
Ralph Hamers, CEO van de ING Groep, is verheugd met de aanstelling van Bartkiewicz. “In een dynamisch bankenlandschap, waarin klantverwachtingen constant veranderen en technologie de manier waarop we met onze klanten omgaan verandert, proberen we wendbaar te zijn en ervoor te zorgen dat onze franchise duurzaam en concurrerend blijft.” Bartkiewicz, die direct zal rapporteren aan Hamers, past volgens de CEO perfect in de nieuwe strategie, waarbij innovatie hét speerpunt is: “Brunon is één van de architecten van het ING Direct banking model en heeft een track record in het bouwen en transformeren van banken. Hij denkt verder dan het traditionele bankieren om de veranderende behoeftes van de klant te dienen.”

Ervaren bankier
Bartkiewicz heeft meer dan 20 jaar ervaring, na in 1991 begonnen te zijn bij de Poolse dochter van ING, Bank Slaski. Een jaar later werd hij aangesteld als Board member en waarnemend CEO. Binnen ING wordt hij geroemd als ‘een van de architecten van het directbankieren’. Tussen 2000 en 2004 was hij algemeen directeur bij ING Direct en rolde hij het ING Direct business model internationaal uit. In 2004 keerde hij bij Bank Slaski terug als CEO, een positie die hij aanhield tot het einde van 2009. Momenteel is hij nog CEO Rest of Europe en heeft hij de leiding over de activiteiten in Frankrijk, Italië, Spanje en Polen, Roemenië en Turkije.