Jumba introduceert transparant biedproces

18 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Hoewel het wettelijk gezien verboden is gebeurt het wel degelijk: een telefoontje van de verkoopmakelaar met de boodschap dat het geplaatste bod op een woning net niet hoog genoeg is - of de bieder het bod misschien wil verhogen. De bieder staat voor een dilemma. Bluft de makelaar, of spreekt hij of zij de waarheid? Woonplatform Jumba maakt een einde aan dergelijk (wan)praktijken.

Consumenten die een bod uitbrengen op woningen die te koop staan via het woonplatform kunnen per 1 maart 2022 precies zien welk bod andere geïnteresseerden hebben uitgebracht. “Door dit transparante biedsysteem blijf je als bieder volledig in regie over je volgende bod”, legt Jumba uit.

Met de integratie van een uniek biedplatform is Jumba het enige landelijke dekkende woonplatform waar mensen vrijblijvend kunnen ‘woning-flirten’ en later een volledig transparante verkoopdienst kunnen inzetten. Hiermee geeft Jumba invulling aan de oproep van toenmalig demissionair minister Ollongren aan makelaars om een biedlogboek in te voeren.

Jumba introduceert transparant biedproces

“Een biedlogboek is zeker een stap in de goede richting”, legt Sander van der Aa (co-founder van Jumba) uit. “Met de nieuwste uitbreidingen op ons platform maken we het biedingsproces real-time inzichtelijk en geven we de regie aan de (ver)kopers.” Gezien het ongecontroleerde overbieden van de laatste tijd is dit volgens Van der Aa hard nodig. “Op woonplatform Jumba.nl is het biedingsproces transparant en krijgen alle kopers een eerlijke kans.”

Overigens geeft het transparante biedproces niet alleen de regie terug aan consumenten. Van der Aa wijst er tevens op dat (meer) bewegingsvrijheid voor woningbezitters tot 20% meer woningaanbod leidt en dus tot meer beweging op de woningmarkt. “Het combineren van meer bewegingsvrijheid met een transparant biedingsproces geeft de huidige woningmarkt twee belangrijke verbeteringen”, concludeert Van der Aa.