Online Payment Platform versterkt management met Jorrit Koop en Diederik Veenhoven

22 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Online Payment Platform heeft zijn bestuur aangevuld met Jorrit Koop (Chief Financial Officer) en Diederik Veenhoven (Chief of Staff). De betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen zag zich vanwege de groei van het bedrijf genoodzaakt om de toplaag te versterken. Met de benoemingen hoopt het platform de volgende stap te zetten in het “verwezenlijken van de internationale ambities”.

Koop was de afgelopen vier jaar CFO bij de Allium Lending Group in Londen; een bedrijf - ondersteund door private equity - dat leningen verstrekt aan consumenten die hun huis willen verduurzamen. Bij het Londense kantoor was Koop verantwoordelijk voor het herstructureren en professionaliseren van de organisatie en voor de uiteindelijke verkoop van het bedrijf aan een digitale bank. In een verder verleden was Koop met een eigen FinTech onderneming actief in Latijns-Amerika en Azië en was hij investment bankier bij Morgan Stanley.

De kersverse CFO wordt bij Online Payment Platform verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van de organisatie en voor het verder stroomlijnen van daaraan gerelateerde processen. Daarnaast heeft hij een strategische rol bij de internationale expansie van de betaaldienstverlener.

Jorrit Koop en Diederik Veenhoven - Online Paymentplatform

“We hebben vooruitstrevende technologie in huis die inmiddels wordt gebruikt door leidende Europese marktplaatsen en platformen”, legt Koop uit. “Ik zie ernaar uit een bijdrage te leveren om de organisatie te laten uitgroeien tot een wereldspeler.”

Blije medewerkers en hoogwaardige producten

Veenhoven was als mede-oprichter ruim negen jaar verantwoordelijk voor detacheerders RD Recruitment en Interim Valley. In zijn huidige functie (Chief of Staff) moet hij – vanuit zijn kennis en ervaring als ondernemer – strategische projecten realiseren en bedrijfsbreed bestaande processen helpen optimaliseren. Tevens houdt Veenhoven zich bij Online Payment Platform onder andere bezig met het opzetten van een kantoor in Londen en het verder ontwikkelen van de commerciële propositie.

Volgens Veenhoven richt de betaaldienstverlener zich op een specifieke niche. “Dit betekent dat er een hoge mate van specialisatie is waar veel (inter)nationale platformen en marktplaatsen van kunnen profiteren. Als Chief of Staff ga ik er mede voor zorgen dat we er klaar voor zijn de kansen op dit gebied te verzilveren met een sterke organisatie met blije medewerkers en hoogwaardige processen en producten.”

Online Payment Platform-oprichter Richard Straver ziet de versterking als een belangrijk kantelpunt in de ontwikkeling van zijn bedrijf. “We hebben grote ambities die om andere vaardigheden vragen binnen de organisatie. Met Jorrit en Diederik hebben we de juiste, ervaren mensen aan boord om onze groei in goede banen te leiden en verder te versnellen. Ik heb veel zin om met hen en de rest van de organisatie, aan de slag te gaan Online Payment Platform uit te laten groeien tot een internationaal succes.”