Jos Jonkers volgt Sander Middendorp op als CEO van SBR Nexus

15 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SBR Nexus heeft in Jos Jonkers een nieuwe CEO gevonden. Jonkers volgt Sander Middendorp op, die in november 2021 bekend maakte het stokje na vier jaar over te dragen.

Jonkers kan bogen op ruim veertien jaar ervaring in de bancaire sector. Zo werkte hij sinds 2008 bij ING Real Estate Finance, waar hij ervaring opdeed binnen de gebieden kredietanalyse, funding, sales, project- en productontwikkeling.  In een verder verleden werkte hij als senior associate bij PwC en studeerde als bedrijfseconoom af op het onderwerp XBRL.

Met zijn aanstelling streeft de kersverse CEO naar een centrale rol voor SBR Nexus in het digitaal verbinden van professionele dienstverleners en ondernemers op basis van gestandaardiseerde zakelijke data.

Jos Jonkers, CEO, SBR Nexus

Jonkers stelt het grote belang te zien van SBR Nexus in de huidige markt. “Gestructureerde data-wisseling tussen accountants, taxateurs, klanten en banken is de enige manier om de financiering sneller rond te krijgen. Dit vraagt ook om een sterke samenwerking met softwareleveranciers. Daarnaast zorgen gestandaardiseerde data voor meer kennis en inzicht en kunnen ondernemers sneller stappen maken. Het veilig delen van data speelt hierbij een grote rol.”

Hoe meer, hoe beter

RvC-voorzitter Stella Bakkes is enthousiast over de aanstelling van Jonkers. “Met de aanstelling van Jonkers zijn wij ervan overtuigd dat SBR Nexus klaar is voor de volgende fase. Met zijn uitgebreide ervaring met SBR en bij de grootbanken is hij de perfecte kandidaat voor deze rol. Namens de RvC wens ik hem heel veel succes in zijn nieuwe functie.”

Uiteraard kijkt Jonkers zelf ook uit naar zijn nieuwe “uitdagende en spannende functie vol met mooie toekomstige samenwerkingen”. “Hoe meer gestructureerde data er kan worden uitgewisseld om ondernemers te kunnen bedienen, hoe beter.”

Glansrijk

Sander Middendorp – de voorganger van Jos Jonkers – maakte in november 2021 bekend te stoppen als algemeen directeur van SBR Nexus, een functie die hij vier jaar lang vervulde. Middendorp kreeg de opdracht om de organisatie en werkwijze voor SBR-standaarden in de financiële sector toekomstgerichter en innovatiever te maken.

Een missie waarin Middendorp “glansrijk” is geslaagd. “Zijn visie en aanpak hebben het bedrijf vernieuwd en gezorgd voor een sterke organisatie”, stelde de Raad van Commissarissen destijds.