SBR Nexus vult bestuur aan met COO Annemarie van der Pol

01 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Annemarie van der Pol wordt de nieuwe Chief Operating Officer bij SBR Nexus. Van der Pol is de opvolger van Maurits Cammeraat, die de rol tijdelijk invulde. Cammeraat blijft nog wel betrokken bij het bedrijf voor de totstandkoming van de Nederlandse KYC datastandaard.

De nieuwe COO begin ruim een jaar geleden bij SBR Nexus als Head of Productmanagement nadat zij tien jaar bij Rabobank heeft gewerkt in verschillende functies aan de zakelijke kant van de bank – van Bijzonder Beheer tot Strategie & Innovatie. In haar nieuwe functie zal Van der Pol zich richten op de visie en strategie van het databedrijf en de doorvertaling naar projecten in de organisatie en prioritering hiervan.

Daarnaast ligt de focus voor Van der Pol op de doorontwikkeling van dataproducten, de bijbehorende processen en het stakeholdermanagement in de verschillende ketens. “In mijn huidige rol als Head of Productmanagement, ben ik al bekend met de bedrijfsdata- en de vastgoeddata”, legt Van der Pol uit.  

SBR Nexus vult bestuur aan met COO Annemarie van der Pol

“In mijn nieuwe rol streef ik naar nog efficiëntere samenwerking tussen verschillende partijen in de ketens. Op die manier kan er meer gestructureerde data worden uitgewisseld zodat ondernemers beter en sneller geholpen worden."

Logische vervolgstap

SBR Nexus legt uit dat de nieuwe functie van Van der Pol goed aansluit bij haar bancaire achtergrond en ervaring met productontwikkeling, stakeholder- en projectmanagement. CEO Jos Jonkers stelt dan ook verheugd te zijn met de aanstelling van de nieuwe COO. “Een logische vervolgstap, we zijn blij dat Annemarie ons directieteam komt versterking met haar brede ervaring.”

Van der Pol zelf laat tot slot weten ernaar uit te kijken om vanuit haar nieuwe rol met haar collega’s te werken aan het optimaliseren van het delen van zakelijke data. “Ondernemers moeten erop kunnen vertrouwen dat de uitwisseling van hun zakelijke data op een efficiënte, kwalitatieve en veilige manier verloopt. In deze nieuwe rol blijft dat het belangrijkste uitgangspunt.”