Banking Circle neemt B4B Payments over

29 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

B4B Payments, een leverancier van oplossingen voor de uitgifte van prepaid betaalkaarten aan bedrijven, staat op het punt om toe te treden tot het betaalecosysteem van Banking Circle. De overname stelt het betaalbedrijf in staat om rekeningen, betalingen en prepaid betaalkaarten aan te bieden aan betalingsbedrijven, banken en ondernemingen. Het is de bedoeling dat – zodra de overname is goedgekeurd – B4B als onafhankelijke zusteronderneming blijft opereren. 

Banking Circle en B4B hebben daarbij de doelstelling om uit te groeien tot een “unieke brancheleidende” aanbieder van schaalbare betalingsoplossingen en prepaid betaalkaarten met dekking voor de complete waardeketen. Het betaalbedrijf legt uit dat het huidige managementteam van B4B intact blijft, al wordt het team wel versterkt met Tom Jennings en Brian Lawlor. De twee komen over van Banking Circle en moeten B4B helpen in het opschalen van zijn activiteiten.

Paul Swinton, medeoprichter en CEO van B4B Payments, is verheugd met de overname. “Als onderdeel van Banking Circle krijgen we toegang tot de financiële middelen en investeringsinfrastructuur die nodig zijn voor het versnellen van onze uitbreiding in Europa en de Verenigde Staten en voor het uitbreiden van ons huidige aanbod van zakelijke betalingsoplossingen.”

Banking Circle neemt B4B Payments over

“We werken daarnaast aan de introductie van een unieke vorm van BIN-sponsoring, die voortborduurt op de mogelijkheden van B4B voor de uitgifte van prepaid betaalkaarten en het technologieplatform van Banking Circle.”

Een natuurlijk gevolg

Banking Circle-CEO Anders la Cour legt uit dat de zowel de klantenkring als het dienstenaanbod van Banking Circle snel groeit. De toetreding van B4B is volgens hem dan ook een natuurlijk gevolg van die ontwikkeling. “Samen met B4B kunnen we banken en betalingsbedrijven nieuwe mogelijkheden bieden, in aanvulling op ons kernplatform voor betalingen, rekeningen en liquiditeit. Denk bijvoorbeeld aan de uitgifte van prepaid betaalkaarten. We kijken ernaar uit om nauw met het team van B4B samen te werken.”