Banking Circle betreedt Deense zakelijke Instant Payments markt

18 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banking Circle is toegetreden tot het nationale intraday clearingsysteem van Denemarken. Met Banking Circle als directe clearingdeelnemer kunnen betalingsinstanties en banken betalingen nu sneller namens hun klanten overmaken en innen. Tegelijkertijd zijn de daarbij behorende kosten lager dan de traditionele methoden voor betalingen over de grens. “Dit biedt e-commercebedrijven in alle delen van de wereld de mogelijkheid om de groeiende Deense markt aan te boren”, aldus de betaalverwerker.

Volgens Banking Circle heeft het Scandinavische land nog een relatief onontgonnen markt voor grensoverschrijdende betalingstransacties (22% van de totale omzet in de Deense e-commercemarkt). “Internationale bedrijven die op de Deense markt wilden handelen, hadden voorheen geen andere keuze dan een beroep te doen op het langzame, dure en verouderde netwerk van correspondentenbanken”, legt Banking Circle-CEO Anders la Cour uit.

“De betaalverwerker bevindt zich in een unieke positie om betalingsbedrijven en banken toegang te bieden tot snellere en betaalbare incasso’s in Denemarken”, aldus La Cour.

Banking Circle betreedt Deense zakelijke Instant Payments markt

Cruciaal belang

“Deze nieuwe clearingmogelijkheid en de directe verrekening via de eigen rekening van Banking Circle bij de Deense Centrale Bank, zorgen ervoor dat onze klanten betalingen in Deense kronen kunnen verwerken alsof het lokale overboekingen zijn”, vervolgt La Cour. “Alles is daarbij volledig geïntegreerd met onze cloudgebaseerde betalingsinfrastructuur om optimale flexibiliteit te bieden. Dit maakt een einde aan de bottlenecks bij betalingen via partnerbanken.”

Klanten van Banking Circle kunnen met de clearingoptie Payments On Behalf Of (POBO) en Collections On Behalf Of (COBO) in Deense kronen aanbieden op hun eigen naam, in plaats van de naam van de financiële instelling die voor het verzenden van de betalingen wordt gebruikt. De betaalverwerker legt uit dat dit van “cruciaal belang” is voor het opschalen van klanten, omdat het zorgt voor een snellere onboarding, verbeterde betalingsinfrastructuren, meer grip op betalingen en een snellere en soepelere verrekening.

Een duidelijk voorbeeld

“Banking Circle blijft oplossingen ontwikkelen om pijnpunten op het gebied van betalingen op te lossen”, stelt La Cour tot slot. “Daarmee willen we betalingen over de grens toegankelijker maken voor bedrijven van elke omvang. Dit nieuwe initiatief is een duidelijk voorbeeld van dit streven.”

“Grensoverschrijdende betalingen nemen traditioneel vijf werkdagen in beslag en kosten vijftig euro. Ons doel is om de kosten te minimaliseren en de snelheid van betalingen op te voeren. Het opvoeren van het aantal directe betalingsrails dat we aanbieden vertegenwoordigt een cruciale stap in dit traject.”