ABN AMRO introduceert Veilig Online Pakket voor MKB

13 juni 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

MKB bedrijven kunnen zich verzekeren tegen cybercrime. ABN AMRO en verzekeraar Hiscox bieden een ‘veilig online pakket’. Dit is de eerste in zijn soort. Het pakket biedt antivirussoftware om cybercrime te voorkomen. En mocht zich toch een incident voordoen, dan is er een verzekering die schade vergoedt en nazorg biedt.

Groeiend bewustzijn bij MKB

Het MKB regelt haar financiële zaken steeds meer online. Daarmee groeit ook het bewustzijn over het belang van het beveiligen van de computer en IT systemen. Sommige ondernemers regelen dit graag zelf. Voor ondernemers die dit liever uitbesteden heeft ABN AMRO samen met verzekeraar Hiscox het ‘veilig online pakket’ ontwikkeld. Dit pakket biedt antivirussoftware om problemen te voorkomen en biedt een verzekering die de schade dekt mocht zich toch een incident voordoen.

ABN-AMRO---MKB-cybercrime

Eigen omgeving beveiligen

Leonie Kemper, Business development manager bij ABN AMRO: "We staan ten alle tijden garant voor een veilig internet bankieren. De bank heeft echter geen invloed op de computers en systemen van de ondernemer. Met de antivirussoftware uit het pakket kan de ondernemer zijn eigen omgeving goed beveiligen. En mocht zich toch een incident voordoen, dan biedt de verzekering de rust dat schade wordt vergoed en er ondersteuning is bij het herstel."

Eerste in zijn soort in Europa

Yasin Chalabi, Manager professional insurance bij Hiscox: "Steeds meer bedrijven en instanties die werken met privacy informatie of online transacties doen zijn het doelwit van cyberaanvallen. Dit geldt niet alleen grote bedrijven, maar ook voor ook kleinere. Juist deze bedrijven hebben vaak behoefte aan advies en ondersteuning op dit vlak. Met het veilig online pakket voor het MKB spelen we daar op in. Het is de eerste in zijn soort in Europa en daar zijn wij trots op."

Vergoeding schade en nazorg

Het veiligheidspakket, met antivirus software van Eset, is exclusief beschikbaar voor kleinzakelijke klanten van ABN AMRO en richt zich op het voorkomen van online fraude. Er is dan een dekking van directe financiële schade op de rekening tot een bedrag van €3.500. Voor overige vormen van online fraude wordt er ondersteund in alle nazorg, en de kosten hiervan tot een bedrag van €25.000.

Beveiliging geen overbodige luxe

Recente cijfers en onderzoeken laten zien dat goede beveiliging geen overbodige luxe is. Zo had in 2012 40% van de ondernemers in Nederland te maken met internet fraude. Het aantal virussen dat dagelijks wordt ontwikkeld ligt op 23.000. MKB bedrijven tonen zich hier ook meer en meer van bewust. Ruim 80% van de ondernemers onderkent inmiddels het belang van een goede beveiliging van de eigen computer.