Jurgen Stegmann stapt uit Raad van Commissarissen van ABN AMRO

16 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft bekend gemaakt dat Jurgen Stegmann om persoonlijke redenen heeft besloten om per direct terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Stegmann werd in 2016 benoemd tot commissaris.

RvC-voorzitter Tom de Swaan betreurt maar respecteert het besluit van Stegmann. “In de afgelopen vijf jaar heeft Jurgen een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van de Raad van Commissarissen, vooral op het gebied van risicobeheer als voorzitter van het Risk & Capital Committee.”

“Zijn enorme deskundigheid in risicobeheer en zijn ervaring van meer dan 45 jaar in de financiële sector zijn bijzonder waardevol geweest. Ik spreek graag mijn grote waardering uit voor zijn bijdrage aan het toezicht op ABN AMRO in de afgelopen vijf jaar”, besluit De Swaan.

Jurgen Stegmann stapt uit Raad van Commissarissen van ABN AMRO

Stegmann studeerde Rechten in Rotterdam en Utrecht en Financieel Management in Tilburg. Hij begon zijn carrière en was lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland. Aansluitend was hij Chief Risk Officer in de Raad van Bestuur van NIBC. Stegmann was daarna onder meer een aantal jaren Chief Financial Officer bij Robeco Groep.