ABN AMRO’s Green Desk maakt flexwerken toegankelijker

02 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoewel de drukte tijdens de ochtendspits op zowel de weg als in het openbaar vervoer weer bijna zoals vanouds is, werkt nog lang niet iedereen op kantoor. Bedrijven besluiten enerzijds om definitief thuis te werken, anderzijds wordt er juist voor een hybride werkvorm gekozen. ‘Green Desk’ – een pilot van ABN AMRO – bevindt zich in het tweede kamp en maakt flexwerken toegankelijker door externe werkplekken op één platform te plaatsen.

De bank speelt met de introductie van Green Desk in op het feit dat niet iedereen over een ideale thuiswerksituatie beschikt. “Als je niet over een goede werkruimte beschikt of als je huisgenoten je afleiden, is dat niet fijn.” Een externe werkplek – dichtbij huis of goed te bereiken met het OV – is volgens de bank de oplossing.

“Green Desk is een platform waar medewerkers van grote bedrijven via een app kunnen kiezen uit externe werkplekken (co-working spaces) én gedeelde werkplekken in bestaand kantoren (shared corporate offices). Er is geen ander platform dat die twee soorten werkruimtes bundelt, wat het initiatief uniek maakt”, legt ABN AMRO uit.

Inspirerend én efficiënt

Volgens de bank voldoen alle aangeboden werkruimtes aan corporate standaarden omdat de app inzichtelijk maakt hoe duurzaam, arbo-proof en veilig de werkplekken zijn. Green Desk beschikt al over locaties in Amsterdam, Den haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht, die “allemaal goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer”. Het is de bedoeling dat er binnenkort ook locaties buiten de Randstad beschikbaar komen.

ABN AMRO-Innovatiemanager en initiatiefnemer Floris ten Duis stelt dat Green Desk het hybride werken verrijkt met een initiatief dat duurzaam en efficiënt is. “Voor medewerkers én voor bedrijven. Daarnaast zorgt werken via Green Desk voor nieuwe ontmoetingen tussen professionals met verschillende disciplines en achtergronden. Die kruisbestuiving vinden onze deelnemers erg inspirerend.”