DNB directielid Joanne Kellermann vertrekt eind 2014

09 juni 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Joanne Kellermann vertrekt als directielid van De Nederlandsche Bank. In een persbericht laat ze weten dat ze om “persoonlijke redenen” afziet van een nieuwe zittingstermijn van zeven jaar als directielid van de centrale bank.

Kellermann werkt sinds 2005 bij DNB. Na haar overstap van advocatenkantoor NautaDutilh, waar ze partner was, ging ze eerst aan de slag als en directeur van de Divisie Juridische Zaken. In 2007 kreeg ze een rol binnen het bestuur van de bank. Als directielid is ze onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de toezicht expertise centra waarin onder meer het integriteitstoezicht en de interventie- en handhandhavingsunit zijn onder gebracht.

Joanne Kellermann - DNB

“Nu de financiële crisis wat geluwd is en de sector in rustiger vaarwater terecht is gekomen, is dit voor mij een natuurlijk moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan,” aldus Kellermann. Haar huidige mandaat loopt nog door tot 1 november.

Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de RvC van DNB, prijst de “grote expertise en betrokkenheid” van Kellerman. “Afgelopen jaren was zij één van de drijvende krachten achter de veranderslag in het toezicht op de financiële sector,” aldus Rinnooy Kan.

Bestuur

Over de opvolging van Kellermann is nog geen besluit genomen. “Gezien de veranderingen binnen DNB door de komst van het Europese toezicht op banken, beraden de directie en de raad van commissarissen zich op de inrichting van de nieuwe directie,” schrijft DNB. Het huidige bestuur bestaat naast Kellermann uit president Klaas Knot, Jan Sijbrand, Frank Elderson en Job Swank.