ING: Aandelen NN binnen twee maanden naar Euronext

06 juni 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING doet binnen twee maanden het eerste deel van haar aandelen van Nationale Nederlanden van de hand met een beursgang op Euronext. Dat maakte de bank donderdag bekend. De verzelfstandiging van NN is de laatste grote transactie in het met de Europese Commissie afgesproken herstructureringspakket.

Langverwachte beursgang

In 2013 maakte ING bekend haar dochterbedrijf Nationale-Nederlanden naar de beurs te brengen. Nu de voorbereidingen hiervoor volgens planning lopen en de marktomstandigheden gunstig lijken te zijn kwam ING donderdag met het bericht dat zij haar eerste deel van de NN aandelen naar de beurs gaat brengen. ING wil meer dan 50% van haar aandelen in NN Group vóór 31 december 2015 van de hand te doen en de resterende aandelen vóór 31 december 2016. Vanaf uiterlijk 2017 is NN dus een volledig zelfstandige organisatie.

Aandelen NN binnen twee maanden naar Euronext

"Wij staan vol enthousiasme aan de start van deze nieuwe fase van onze zelfstandige toekomst", aldus Lard Friese, vice-voorzitter van NN Group. "NN Group combineert sterke marktposities in Nederland met gerichte internationale activiteiten waarmee groei en kasstromen kunnen worden gegenereerd. Onze bedrijfsstrategie is gericht op het genereren van meer kasstromen en kapitaal door efficiënt te werken en tegelijkertijd uitstekende diensten en producten aan onze klanten te leveren".

Sluitstuk van vijfjarige herstructurering

De aankondiging van de beursgang van NN betekent de laatste grote transactie in de vijfjarige herstructurering van ING. "De bekendmaking van vandaag is het startsignaal voor de laatste grote transactie in het kader van de vijfjarige herstructurering van ING", aldus Ralph Hamers, CEO van ING Group. Met de IPO van NN Group heeft ING zijn herpositionering als zuivere bank grotendeels afgerond.

Voorbereidingen beursgang zo goed als gereed

In 2013 en 2014 zijn belangrijke mijlpalen gerealiseerd op weg naar de beursgang van NN. Op 1 oktober 2013 werd naast de start van Ralph Hamers ook de nieuwe structuur van het bestuur van ING verzekeringen van kracht. De governance-structuur is sindsdien aangepast aan de zelfstandige toekomst van het Europese verzekerings- en vemogensbeheerbedrijf. Ook berichtte ING dat, na de beursgang, NN de nieuwe naam wordt van ING Insurance.

Gerelateerde berichten

ING Insurance gaat verder onder de naam NN
ING maakt beursgang ING Insurance bekend
ING: Nationale Nederlanden Bank wordt sterke speler in Nederlandse bankensector