‘Kansrijke Momenten’ van Florius wint Gouden Lotus Award

06 september 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

Florius heeft een Gouden Lotus Award gewonnen met zijn ‘Kansrijke Momenten’ tool. In de categorie ‘Innovatieve Dienst aan intermediair’ heeft de innovatie van Florius de meeste stemmen ontvangen van branchegenoten. Tevens is de hypotheekverstrekker genomineerd voor de Groene Lotus Award die op het hypotheekevent ‘Hypovak’ uitgereikt zal worden.

Karin Polman, directeur van Florius, is verheugd met de award. “Deze prijs is een erkenning voor de continue innovatie en verbetering van onze dienstverlening aan adviseurs. Juist in deze tijd blijven we onze innovatieve kracht inzetten en zijn we constant in beweging op zoek naar vernieuwing en verbetering. Het is dan ook geweldig dat we deze prijs voor het tweede jaar op rij winnen.”

De ‘Kansrijke Momenten’ tool stelt adviseurs van Florius in staat om – op basis van data in de online adviseursomgeving FAN – proactief klanten te benaderen voor een gesprek over thema’s als verduurzaming, renteherziening en aflossingsvrij. Wel moeten klanten vooraf toestemming geven om hun gegevens te delen met de hypotheekadviseurs.

‘Kansrijke Momenten’ van Florius wint Gouden Lotus Award

“Met de tool willen we de adviseur in zijn beheertaak ondersteunen”, legt Polman uit. “We helpen hem op weg. De adviseur kent zijn klant en zijn persoonlijke situatie als geen ander. Samen bedienen we de klant optimaal.”

Groene Lotus Award

Het blijft voor Florius mogelijk niet bij één award. De hypotheekverstrekker is namelijk ook genomineerd voor de Groene Lotus Award. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door branchegenoten wordt gezien als de meest vooruitstrevende op het gebied van woningverduurzaming. ABN AMRO, a.s.r., Woonnu en Vista hypotheken zijn de overige kanshebbers voor de groene prijs.

De vijf genomineerden moeten op het hypotheekevent ‘HypoVak’ op 4 november middels een videopitch hun visie op het onderwerp uiteenzetten en wat zij op het gebied verduurzaming ondernemen. Na de presentaties volgt een tweede stemronde. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van de gegeven stemmen over beide stemrondes.