Aion Bank lanceert MAX Security ter bestrijding cybercriminaliteit

25 augustus 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

In 2019 registreerde België 32.943 gevallen van cybercriminaliteit, een stijging van bijna 30% ten opzichte van het voorgaande jaar. Gemiddeld leidde dit tot een financieel verlies van ruim €1.000 per slachtoffer. Om gebruikers te helpen veilig te navigeren in ‘cyberspace’, heeft Aion Bank Max Security gelanceerd.

De nieuwe dienst van Aion Bank – een full service digitale bank uit België – helpt de persoonlijke gegevens van zijn premiumleden veilig te houden. De dienst geeft bijvoorbeeld advies over hoe mensen hun online identiteit veilig kunnen houden, slaat wachtwoorden en andere gevoelige gegevens centraal op en bewaakt de gegevens van leden biometrisch tegen online fraude.

Tevens wordt er elke 24 uur een update gestuurd waarmee leden hun gegevens dagelijks kunnen beoordelen (zoals persoonlijke gegevens, huisadres, e-mail en bankgegevens). Mochten bepaalde gegevens gehackt worden, dan zal MAX Security zijn leden voorzien van de beste strategie om een veilige (online) omgeving te herstellen.

Aion Bank lanceert MAX Security ter bestrijding cybercriminaliteit

Logisch en noodzakelijk

Volgens Kim van Esbroeck, Country Manager bij Aion Bank België, is – gezien de volledige digitale aanpak van de bank – het beschermen van de online aanwezigheid van de leden van de banken niet alleen logisch, maar ook noodzakelijk. “Cyberrisico’s nemen toe en we willen dat onze leden waakzaam zijn, en ook dat zij volledig voorbereid en uitgerust zijn om deze realiteit het hoofd te bieden. Dat is waar MAX Security een rol bij komt spelen.”

“Met MAX Security blijft AION Bank zijn doelstelling nastreven om de bankactiviteiten te moderniseren en tegelijkertijd te zorgen voor een veiligere online omgeving voor zijn klanten”, concludeert Van Esbroeck.

Integrale aanpak nodig om cybercriminaliteit te bestrijden

Ook in Nederland is er sprake van een flinke toename in de financiële schade als gevolg van cybercriminaliteit. In 2020 is de totale schade als gevolg van phishing en spoofing het afgelopen jaar opgelopen tot €39,5 miljoen. In 2019 bedroeg de schade door phishing ‘slechts’ €7,9 miljoen: spoofing kwam toen nog nauwelijks voor. 

De Nederlandse Vereniging van Banken noemt deze stijging zorgwekkend. “De groei van de totale schade door fraude en oplichting onderstreept de noodzaak om samen met overheid en andere partijen snel tot een integrale aanpak te komen om deze vormen van criminaliteit te bestrijden.”