ABN AMRO heeft met Vincent Triesschijn een nieuwe ESG-topman

21 juli 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Vincent Triesschijn is benoemd als Global Head of ESG and Sustainable Investing bij ABN AMRO. In deze nieuwe rol is Triesschijn verantwoordelijk voor het uitbreiden van de mogelijkheden voor duurzaam beleggen bij ABN AMRO en het verder integreren van Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur) (ESG) in de beleggingsdiensten van de bank.

Triesschijn was voorheen de Director of Sustainable Investment bij ABN AMRO. Voordat Triesschijn in 2012 bij de bank kwam, werkte hij bij andere financiële instellingen zoals Kempen Capital Management en JPMorgen. Triesschijn heeft een Master in Sustainability behaald aan de University of Cambridge.

Het is daarbij de bedoeling dat Triesschijn het team van ESG experts van de bank in de nabije toekomst verder uitbouwt. Het team is tevens verantwoordelijk voor niet-financiële rapportages en het zogenaamde engagement proces: met bedrijven waarin wordt belegd het gesprek aangaan over onderwerpen als klimaatverandering en mensenrechten. Triesschijn gaat rapporteren aan Celine Krielaart, Global Head of Products & Service Management bij ABN AMRO Private Banking.

Vincent Triesschijn, Global Head of ESG and Sustainable Investing bij ABN AMRO

‘Banking for better, for generations to come’

ABN AMRO schrijft dat duurzaamheid centraal staat bij de ‘purpose’ van de bank. “’Banking for better, for generations to come.’ Op dit moment hebben duurzame beleggingen bij ABN AMRO inmiddels een totale omvang van €30 miljard. ABN AMRO heeft de ambitie dit verder te laten groeien. Ook op andere onderdelen hebben we duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd.”