Paar honderd Friesland Bank klanten niet naar Rabo

03 juni 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Aankomende zomer houdt Friesland Bank op te bestaan. Van de 250.000 klanten van de Friese bank weigeren echter een paar honderd om over te stappen naar de Rabobank of een andere bank. Dat meldt Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Sneek Zuidwest Friesland, tegenover BNR Nieuwsradio.

Transitie van 250.000 klanten

Na de overname van Friesland Bank door Rabobank in 2012 startten de banken eind vorig jaar het transitietraject om 250.000 klanten over te brengen naar Rabobank. Uiteindelijk zijn 1.000 tot 1.500 extra mensen ingezet om de klanten op maat te bedienen, daar weer in eerste instantie was uitgegaan van 600 mensen. De extra inzet van medewerkers was nodig om klantdata veelal handmatig over te zetten van Friesland Bank naar Rabobank.
 Friesland Bank klanten niet over naar Rabobank

Paar honderd weigerklanten

Van de 250.000 klanten van Friesland Bank weigeren een paar honderd om over te stappen. "Die paar honderd zullen uiteindelijk toch over moeten naar óf de Rabobank óf een andere bank. Die bankrekening stopt echt", zegt Bert Roman. "Uiteindelijk gaan ze alsnog over naar de Rabobank en vanuit de Rabobank wordt dan de keuze geboden om een andere bank te kiezen"

Overname Friesland Bank

Friesland Bank kwam in het najaar van 2011 tot de conclusie dat het niet langer verantwoord was om te blijven streven naar zelfstandigheid. Mede als gevolg van verschillende financiële tegenslagen en de invoering van nieuwe internationale eisen aan kapitaalbuffers kon de Friese bank niet langer op eigen benen staan.