250.000 klanten van Friesland Bank naar Rabobank

23 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank gaat de komende drie maanden de bankrekeningen van 250.000 klanten van Friesland Bank overbrengen naar de Rabobank. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Voor dit transitietraject zijn een kleine zeshonderd extra mensen ingezet om de klanten op maat te bedienen. "We zijn er klaar voor'', aldus Eiso Bos, projectleider van dit transitietraject. Tot nu toe zijn alleen de grotere klanten overgegaan naar de Rabobank.

Friesland Bank kwam in het najaar van 2011 tot de conclusie dat het niet langer verantwoord was om te blijven streven naar zelfstandigheid. Mede als gevolg van verschillende financiële tegenslagen en de invoering van nieuwe internationale eisen aan kapitaalbuffers kon de Friese bank niet langer op eigen benen staan.

Friesland Bank

In april 2012 werd de overname door Rabobank bekend. Dit betekent dat klanten, werknemers, locaties en activiteiten van Friesland Bank geïntegreerd worden met het Rabobank netwerk van lokale banken.  Momenteel bevindt de transitie zich in een overgangsfase waarin onderdelen van Friesland Bank "geleidelijk worden geïntegreerd" in het netwerk van Rabobank.