Daphne de Kluis vertrekt bij ABN AMRO

17 juni 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft bekendgemaakt dat Daphne de Kluis, Chief Executive Officer Commercial Banking en lid van het Executive Committee van ABN AMRO, haar loopbaan buiten de bank wil voortzetten. De Kluis vertrekt per 30 september 2021. De zoektocht naar een opvolger is reeds in gang gezet.

Robert Swaak, ABN AMRO-CEO, is dankbaar voor de “waardevolle bijdrage” van De Kluis in de afgelopen 24 jaar. “Als ExCo-lid en CEO van Commercial Banking heeft Daphne ondernemerschap getoond en een oprechte passie en betrokkenheid bij ons leiderschap, onze collega’s en klanten. Daphne is en blijft een rolmodel voor veel vrouwen en mannen in ons bedrijf.”

“Ik vertrek met gemengde gevoelens bij ABN AMRO, na zo veel jaren onderdeel te zijn geweest van de ABN AMRO familie”, geeft De Kluis aan. “ABN AMRO voert nu de aangepaste strategie uit en ik ben trots op de reis die de bank heeft afgelegd. We hebben alle ingrediënten voor succes in huis om voor onze stakeholders waarde te creëren. Ik ben dankbaar voor alles wat ABN AMRO me heeft gegeven, en tegelijkertijd kijk ik er enorm naar uit om aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.”

Daphne de Kluis vertrekt bij ABN AMRO

Een soepele overdracht

De staatsbank schrijft dat De Kluis zich tot 30 september 2021 volledig blijft inzetten, onder andere om ervoor te zorgen dat haar opvolger een soepele overdracht wacht. De bank geeft tevens aan dat verdere mededelingen over haar opvolging te zijner tijd worden gedaan.