Ook Knab introduceert Apple Pay

16 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Knab heeft Apple Pay voor zowel zijn particuliere als zakelijke klanten geïntroduceerd. De bank stelt met de integratie een van de grootste wensen van zijn ruim kwart miljoen Nederlandse klanten te vervullen.

Apple Pay wordt gezien als een veilige betaalmethode omdat gebruikers kunnen voorkomen dat ze hun betaalkaart aan iemand anders hoeven te geven, fysieke knoppen hoeven aan te raken of contant geld moeten wisselen. Klanten hoeven slechts hun iPhone of Apple Watch bij een betaalautomaat te houden om contactloos te betalen. De veiligheid van een Apple Pay-aankoop zit hem in de verificatie met Face ID, Touch ID of een toegangscode.

Knab-CEO Nadine Klokke is verheugd met deze “klantvriendelijke” toevoeging aan de diensten van Knab. “Onze klanten zaten hier al een tijdje op te wachten. Het kostte tijd om dit aan de achterkant helemaal goed in te richten. Dat vanaf nu – behalve particuliere – ook onze zakelijke klanten met Apple Pay kunnen betalen, maakt het lange wachten hopelijk meer dan goed."

Ook Knab introduceert Apple Pay

Het Paard van Troje

Hoewel klanten van kleinere banken niet kunnen wachten om met Apple Pay te betalen, stelt Enigma Consulting-Managing Director Paul Jans dat banken met Apple Pay het Paard van Troje in huis halen. Volgens Jans voelen banken zich bedreigd door de Big Techs, maar gaan ze alsnog de samenwerking aan omdat ze bang zijn achterop te raken. “Wat als Apple Pay ineens een andere richting op gaat, hebben banken daar überhaupt wel enigszins grip op?”

Om te voorkomen dat de banken worden platgewalst door de Big Techs – en om het contact met klanten te behouden – kunnen ze volgens Jans veel beter de samenwerking opzoeken met de diverse plaatselijke startups. “Deze zijn veel minder bedreigend. Laat die groeien, maak er een Europese community van. Wees niet zo afhankelijk van die twee Chinezen en die vier Amerikanen, maar zorg dat je in Europa een goede community opbouwt en dat we daar samen sterker in worden.”

Ook online eenvoudig afrekenen 

Klanten kunnen Apple Pay ook gebruiken om online – via iPhone, iPad en Mac - dingen snel en eenvoudig af te rekenen. Dankzij Apple Pay hoeft de gebruiker bijvoorbeeld geen online accounts meer aan te maken als ze iets willen aanschaffen. Zo wordt het afrekenen bij bezorgdiensten, online winkels, openbaar vervoer en parkeren een stuk makkelijker. Klanten kunnen Apple Pay ook gebruiken om betalingen te doen in apps op de Apple Watch. 

Lees ook: Contactloos betalen met een pen