Banking Circle sluit zich aan bij P27 Nordic Payments

25 mei 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Banking Circle heeft zich aangesloten bij het P27 Nordics-betalingsinitiatief om bulk-clearing voor de Deense kroon mogelijk te maken. Banking Circle – bank en aanbieder van financiële infrastructuur – is de drijvende kracht achter het initiatief en neemt hierin een voortrekkersrol. De bank stelt zo zijn toewijding te tonen om een wereldwijde betalingsinfrastructuur op te bouwen.

Het P27 Nordics-betalingsinitiatief, vernoemd naar de 27 miljoen inwoners in de Scandinavische regio, is gestart vanuit verschillende toonaangevende banken, die allemaal hetzelfde doel nastreven: ’s wereld eerste digitale platform creëren waarmee bedrijven en consumenten realtime, binnenlandse en buitenlandse betalingen kunnen verwerken. De initiatiefnemers zijn van mening dat betalingen sneller en goedkoper moeten en dat samenwerken de manier is waarop dit kan worden bereikt.

“Wij willen een wereldwijde financiële infrastructuur bieden aan financiële instellingen en banken die eenvoudig, snel en kostenaantrekkelijk is”, legt medeoprichter en CEO van Banking Circle Anders la Cour uit. “We zijn al een eind op weg om deze missie te behalen. Dankzij onze betrokkenheid bij P27 kunnen we een nieuwe regio inlijven. We waren al actief lid van de Scandinavische gemeenschap en de Nordic Payments Council en onze aansluiting bij P27 was voor ons dan ook de volgende logische stap.”

Banking Circle sluit zich aan bij P27 Nordic Payments

Net zo makkelijk als het versturen van een sms

Martin Georgzén, Chief Strategy Officer en Head of Business Execution van P27, voegt hieraan toe: “P27 ligt in het verlengde van de Scandinavische traditie van technologische innovatie en samenwerking in verschillende sectoren, waaronder het bankwezen. We verbinden onze collectieve middelen, competenties en ambities om een platform te creëren dat betalingen voor iedereen in de regio echt zal veranderen. Door onze normen af te stemmen op die van de Single Euro Payments Area (SEPA), zal P27 zorgen voor verdere harmonisering in het Europese betalingslandschap.

Volgens Georgzén toont Banking Circle door zich aan te sluiten bij P27 zijn toewijding in het ondersteunen van nieuwe ontwikkelingen van het betalingslandschap, die in het belang zijn van de hele regio. “Banking Circle deelt onze visie op een betere betalingsvoorzienig en we kijken ernaar uit om samen met deze gespecialiseerde organisatie grensoverschrijdende betalingen net zo gemakkelijk te maken als het sturen van een sms.”

Lees ook: Online Paymentplatform sluit partnership met Banking Circle