Online Paymentplatform sluit partnership met Banking Circle

12 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online Paymentplatform, een Nederlandse payment service provider, kiest voor de samenwerking met Banking Circle, gelicenceerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, om haar marketplace-aanbod te verbeteren.

De snelheid waarmee een betaling wordt afgewikkeld tussen koper en verkoper op een handelsplatform is cruciaal. Vertraagde betalingen hebben immers direct impact op de cashflow van de verkoper. Een organisatie die hier op inspeelt is Online Paymentplatform. Het bedrijf richt zich op het leveren van een kosteneffectieve en snelle betaaloplossing voor meer dan 170 handelsplatformen zoals Marktplaats en Nature.house in Nederland.

Online Paymentplatform | Banking Circle

Voor het optimaliseren van de cashflow kiest Online Paymentplatform nu voor de diensten van Banking Circle. Hierdoor krijgt het toegang tot verschillende lokale verrekeningsmethoden in verscheidene valuta’s in één oplossing. Dit helpt Online Paymentplatform om betalingen sneller en goedkoper te ontvangen en uit te voeren. En om interne processen te verbeteren. Online Paymentplatform gebruikt daarnaast de Virtual IBAN-oplossing van Banking Circle voor de afstemming van rekeningen.

Online Paymentplatform skuit partnership met Banking Circle

Maurice Jongmans, CEO van Online Paymentplatform, vertelt hoe de samenwerking met Banking Circle hen in staat stelt om toegevoegde waarde te bieden aan haar marketplaceklanten: "De marketplaces die wij ondersteunen hebben duizenden verkopers die elke dag talloze betalingen doen en ontvangen. Deze gaan van en naar meerdere landen en worden in meerdere valuta's voldaan. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het geld van kopers zo snel mogelijk wordt uitbetaald aan verkopers op de marketplace en dat de winst van de verkopers niet wordt aangetast door extra kosten. We maken hiervoor nu gebruik van de 'real-time' betalingspropositie van Banking Circle, die zowel kosten als tijd bespaart."

Anders la Cour, Chief Executive Officer van Banking Circle voegt hieraan toe: "Online Paymentplatform heeft ambitieuze groeiplannen en wij zijn trots dat wij deze kunnen ondersteunen. Zowel wat betreft de plannen om hun geografische footprint te vergroten als in de meerwaarde die hun services bieden. Wij hebben een oplossing ontwikkeld waarmee bedrijven, zoals Online Paymentplatform, hun marketplace klanten toegang kunnen geven tot lokale en internationale betalingen, zonder de noodzaak van een medewerker op locatie of een relatie met een lokale bank. En dat betekent zowel een hogere snelheid van betalingen als lagere kosten."

Banking Circle is het eigendom van EQT VIII, EQT Ventures en de oorspronkelijke oprichters. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. Banking Circle beschikt daarnaast over kantoren in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.