Mijlpaal voor Anti Money Laundering-podcastserie: 7.000 keer beluisterd

20 mei 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ruim twee maanden geleden begon de Leaders in Finance Academy met zijn zesdelige podcastserie over de schimmige wereld van het witwassen van geld. Inmiddels zijn de afleveringen van deze serie ruim 7.000 keer beluisterd.

En daar is Jeroen Broekema, de oprichter van Leaders in Finance, uiteraard erg trots op. “Het is de kroon op ons werk om te zien dat zoveel mensen in de financiële dienstverlening podcast hebben omarmd als medium om op een prettige manier te leren (zonder scherm) en te genieten van de audio-reis door het AML landschap.”

De Anti Money Laundering-podcastserie is de eerste ‘Insight’ van de Leaders in Finance Academy (een samenwerkingsverband van Banken.nl en Leaders in Finance). In de zesdelige serie worden de luisteraars door zeventien kopstukken uit het veld wegwijs gemaakt in de geheimzinnige wereld van witwassen én de complexe keten van witwasbestrijders.

In de podcastserie kwamen onder meer aan het woord: Wim Mijs (CEO European Banking Federation), Anita van Dis (Landelijk Coördinator Afpakken bij het OM), Jeroen Rijpkema (voormalig Kwartiermaker en tijdelijk bestuurder bij Transactie Monitoring Nederland), Remy Jansen (Hoofd Integriteitstoezicht bij DNB), Jeroen Toor (Teamchef FIU Nederland en portefeuillehouder PPS binnen de FIU), Wil van Gemert (voormalig Adjunct-directeur bij Europol), Brigitte Unger (Hoogleraar Economie), Nieke Martens (Global Head Future KYC bij Rabobank), Roald van der Linde (Tweede Kamerlid) en Pieter Tops (Hoogleraar Ondermijningsstudies en Lector politie en openbaar bestuur aan de Politieacademie).

Overigens werkt LIFA voor elke Insight samen met kennispartners. In het geval van de witwasreeks zijn dat de Nederlandse Vereniging van Banken en Talent&Pro.

Bijzonder Beheer, Open Finance en Sustainable Finance

Na het succes van de eerste Insight volgen binnenkort drie nieuwe series: Bijzonder Beheer, Open Finance en Sustainable Finance. Broekema: “We hebben wederom een prachtige line-up aan gasten uit de private en publieke sector, inclusief een rechter en klanten van de banken. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te delen!”

Lees ook: Nieuwe podcastserie schijnt licht op de schimmige strijd tegen witwassen