Benkey verbindt vermogende particulieren met vastgoedprofessionals

01 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds december 2020 is Benkey in Nederland actief, een nieuw fintech-platform dat vermogende particulieren rechtstreeks in contact brengt met vastgoedprofessionals.

Transparant

Benkey werd opgericht in 2020 door Mark Gerhards, Daan Smit en Rory Bertram, drie ondernemers die ieder hun eigen specialisme en expertise -  vastgoed, tech, finance -  meebrachten. Doordat Benkey niet gebonden is aan restricties van banken kunnen de drie ondernemers de financiering anders en transparant aanbieden. Bertram licht toe: “Wij bieden vermogende particulieren exclusieve investeringskansen via het Benkey platform, die normaliter alleen zijn weggelegd voor mensen met de juiste contacten in vastgoed.”

Direct contact

Steeds meer vastgoedpartijen zoeken financiering voor hun projecten, maar vaak blijkt dat een moeilijk of moeizaam traject. Volgens de oprichters van Benkey worden veel aanvragen afgewezen vanwege de strenge eisen die worden gesteld door de banken. Veel van de aanvragen zijn volgens Benkey echter financieel gezond. Financiering wordt dan wel mogelijk doordat Benkey partijen, die op zoek zijn naar financiering van degelijke zakelijke vastgoedprojecten, de mogelijkheid biedt om direct in contact te komen met investeerders.

Benkey verbindt vermogende particulieren met vastgoedprofessionals

Een blik op de dienstverlening van Benkey leert dat het bedrijf diverse financieringsmogelijkheden biedt aan zijn klanten, waaronder projectontwikkeling en overbrugging. Daarnaast behoren onder meer het financieren van zakelijke hypotheken en financiering van een verhuurhypotheek tot de opties. De looptijd van leningen is zes maanden tot drie jaar.

Netwerk

Volgens de Benkey oprichters biedt het platform een ingang tot het netwerk aan contacten in de vastgoedsector. “Een netwerk waar je anders niet snel tussen kan komen”, aldus Bertram. Hij stelt dat Benkey de investeringskansen screent en vervolgens alleen de goede projecten presenteert aan de investeerders. “De investeerders die zich hebben aangemeld, kunnen te allen tijde zelf bepalen of ze in een vastgoedproject willen investeren. Die beslissing ligt bij de vermogende particulier zelf”, besluit Bertram.