Creditcard ING nu ook geschikt voor Apple Pay

04 december 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De ING Creditcard is sinds deze week te gebruiken in combinatie met Apple Pay. Met deze ontwikkeling wil de oranje bank mobiel betalen weer een stukje eenvoudiger maken. 

Klanten van ING met een creditcard kunnen vanaf deze week betalen met Apple Pay. Was de oranje bank bij de introductie van Apple Pay voor reguliere betaalkaarten nog de eerste in Nederland, deze keer moet de bank concurrent Rabobank net voor laten gaan. Met ongeveer twee weken ertussen is het verschil echter te verwaarlozen.  

Het verhaal mag inmiddels bekend zijn. Wie met een iPhone – of een ander Apple-apparaat zoals een iPad of een Apple Watch – mobiel wil betalen zit vast aan Apple Pay. Dat is beleidsmakers vaak een doorn in het oog en het is nog maar zeer recent dat de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt haar zorgen uitte over de toenemende macht van bigtechs op de betaalmarkt.

De realiteit is ook dat Apple Pay bij Apple-gebruikers erg in de smaak valt, ongeacht hoe Apple zelf in de wedstrijd staat en eigenlijk geen ruimte biedt aan concurrerende betaaldiensten. Apple-gebruikers lijken eerder bereid om over te stappen naar een andere bank omdat die wel Apple Pay biedt, dan dat zij Apple gedag zeggen om elders met bijvoorbeeld Google Pay te kunnen betalen. 

ING heeft twee soorten creditcards, een gewone en een platinum editie. Of eigenlijk drie, want er is ook nog een speciale studentenvariant. Deze kaarten kunnen direct vanuit de Wallet worden toevoegd, via het doorlopen van enkele stappen. Daarna is de creditcard klaar om te gebruiken. 

ING wijdt ten slotte nog uit over de veiligheid van betalingen via Apple Pay. Ten eerste worden de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat getoond en evenmin op de servers van Apple opgeslagen. In plaats daarvan krijgen zij een uniek en versleuteld Device Account Number. Elke aankoop moet bovendien geverifieerd worden met Touch ID of Face ID of eventueel de toegangscode van het apparaat, afhankelijk van het type toestel.