20 belangrijkste zakenbanken in small-cap dealsegment

15 mei 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

De Amerikaanse banken Rothschild,  Goldman Sachs, JP Morgan en Barclays zijn slechts een kleine greep uit banken die behoren tot de 20 belangrijkste small-cap M&A Adviseurs wereldwijd. In de ranking voor de Benelux voeren onder meer Rabobank, RBS, ING en NIBC zelfs de top tien aan. Dit blijkt uit de Q1 editie van de ‘Small-Cap M&A Review of Financial Advisors’ van fusie en overname dataspecialist Thomson Reuters. In totaal komen zo’n 20 banken en financiële instellingen voor in de M&A ranglijst.

Wereldwijde deals
Volgens Thomson Reuters zijn er in het eerste kwartaal van 2014 wereldwijd 7.393 deals zijn gesloten, 799 minder deals dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale waarde van alle deals daalde met 4,1%, van $27.378,09 miljoen naar $26.299,80 miljoen. De gemiddelde waarde per transactie steeg wel van $3,34 miljoen naar $3,56 miljoen. De meeste deals werden gesloten in Pacifisch Azië, gevolg door Noord-Amerika en Europa.

banken small capWeliswaar voert accountants- en adviesorganisatie PwC met 77 deals de wereldwijde M&A ranking aan, en zijn ook de overige Big 4 organisaties EY, Deloitte en KPMG in de top 6 te vinden, toch worden zij gevolgd door tal van vertegenwoordigers uit de bankensector. Zo hebben onder meer de volgende internationale grootbanken een notering in de wereldwijde top-twintig: Rothshild (#5), Goldman Sachs (#8), Lazard (#11), Bank of America Merrill Lynch (#12), Morgan Stanley (#13), Barclays (#15) en JP Morgan (#18). Ook Rabobank verovert een plekje in de wereldwijde ranking.

Benelux ranking
In de Benelux vonden er in het afgelopen kwartaal 252 small-cap deals plaats, met een totale waarde van €468 miljoen (gemiddeld €1,86 miljoen per deal). Iets meer dan de helft werd verdiend in de sectoren Industrials, Energie en Zorg.

In de M&A ranking voor de Benelux voert de bankensector wel de boventoon met respectievelijk op plek #1 en #2 de Rabobank en RBS met 11 en 6 deals. Verder staan in de top tien van de Benelux ranglijst veel banken waaronder ING (#5), NIBC (#6), Credit Suisse (#8) en ABN AMRO (#9). Ook in de Benelux ranking staan de Big 4 accountants- en adviesorganisaties hoog in de lijst: Zo is PwC te vinden op plek #3 en KPMG op 4#.