ABN AMRO stapt over op één betaalpakket voor alle particulieren

26 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO wijzigt per 1 oktober de opzet van zijn betaalpakketten voor particulieren. Vanaf dat moment is er nog één alomvattend betaalpakket beschikbaar, met daarin onder meer een betaalrekening, een betaalpas en toegang tot internetbankieren. De bank hanteert straks een tarief van €1,70 per maand. 

Eens in de zoveel tijd halen banken de bezem door hun product- en dienstenaanbod. De ene keer is die bezem wat groter dan de andere keer. Zo verlaagde ABN AMRO de prijzen voor een particulier betaalpakket enkele jaren geleden fors, met ongeveer de helft. De algemene opvatting was wel dat deze op dat moment ook wat aan de dure kant was. Over enkele maanden veranderen de mogelijkheden voor particulieren weer, waarbij de bank kiest voor één betaalpakket voor alle particuliere klanten.

Het nieuwe pakket – genaamd BasisPakket Betalen – komt met een betaalrekening, een betaalpas en toegang tot internetbankieren. En de rest dan, vraagt men zich wellicht af. Het BasisPakket Betalen kan naar keuze worden uitgebreid met extra’s als een tweede betaalpas of een creditcard. Feitelijk is het nieuwe pakket een soort pizza margherita met een aantal voorgekozen ingrediënten als mogelijke toevoeging.

ABN AMRO gaat €1,70 per maand rekenen voor het betaalpakket. Ten opzichte van nu is dat een verhoging van 10%. Tegelijkertijd stelt het nog steeds weinig voor, kijkend naar de inspanningen die een bank moet doen om bijvoorbeeld een veilige omgeving voor internetbankieren aan te bieden. Veel consumenten beschouwen dat echter als een commodity. Meerdere neobanken hanteren fors hogere tarieven, meer specifiek voor hun premium accounts.   

De maandelijkse stijging is dus omgerekend €0,17. Dat is in essentie niets, maar een percentage van 10% klinkt dan wel weer heel hoog. ABN AMRO verdedigt die verhoging door te stellen dat de bank voortdurend investeert in vernieuwingen en verbeteringen. Ook is de bank steeds meer geld kwijt aan het voldoen aan wet- en regelgeving, waaronder het bestrijden van financiële criminaliteit.