Triodos Bank strikt oud-minister Aart Jan de Geus

02 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt voorzitter van de raad van commissarissen van de Triodos Bank. De Geus zal met bankier Ernst-Jan Broers, die ook door de bank wordt voorgedragen, de vertrekkende commissarissen Hans Voortman (voorzitter) en Jan Lammers gaan opvolgen. Zowel Voortman als Lammers bereiken hun laatste termijn en beiden treden na de algemene vergadering van aandeelhouders van Triodos Bank eind mei terug.

Bijdragen aan verder ontwikkeling bank

Triodos Bank wil met deze benoemingen zorgen voor continuïteit in de nodige maatschappelijke, bestuurlijke en bancaire kennis en ervaring in de Raad van Commissarissen. “Triodos Bank is ontstaan vanuit inspiratie, pionierswerk en nuchter vakmanschap, en laat zien dat de gekozen koers ook winstgevend en solide is. Ik verheug mij erop de komende jaren aan de verdere ontwikkeling van de bank mijn bijdrage te mogen leveren”, zegt De Geus.

Triodosbank

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aart Jan de Geus (1955) is momenteel bestuursvoorzitter van het College van Bestuur van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse denktank die zich richt op maatschappelijke vraagstukken in Duitsland en daarbuiten. Hiervoor was hij plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs. Gedurende de periode 2002 – 2007 was hij namens het CDA minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de kabinetten Balkenende I, Balkenende II en Balkenende III. Daarvoor was hij enkele jaren partner bij adviesbureau BoerCroon.

CEO SNS Retail Bank

Ernst-Jan Boers (1966) die tegelijkertijd met Aart Jan de Geus wordt voorgedragen als commissaris  bij Triodos Bank was tot 1 maart 2014 chief executieve officer SNS Retail Bank, waar hij eerder ook de positie van chief financial risk officer bekleedde. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij ABN AMRO Hypotheken Groep.