Obvion helpt klanten in achterstand bij zoeken baan

25 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Hypotheekverstrekker Obvion start een pilot om klanten met een betalingsachterstand te helpen bij het vinden van een baan en daarmee uitzicht te geven op inkomen. Om dit te realiseren heeft de hypotheekverstrekker de JobCoach in het leven geroepen. Klanten die buiten eigen toedoen hun baan zijn kwijtgeraakt en hierdoor ongewild in betalingsproblemen zijn geraakt, krijgen gratis de JobCoach aangeboden.

Voorkomen gedwongen verkoop huis

Een steeds grotere groep Nederlanders loopt het risico om hun baan te verliezen of zijn al werkloos geraakt. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen ongewild in een situatie van betalingsachterstand van hun hypotheek terecht komen. Daarmee dreigt het gevaar dat zij hun woning op termijn kwijt kunnen raken. “Wij willen zo veel mogelijk voorkomen dat in deze situatie mensen gedwongen hun huis moeten verkopen”, zegt Ronald Touwslager, directievoorzitter van Obvion. “Klanten vinden het soms lastig weer op de arbeidsmarkt te komen. Wij gaan ze daarbij helpen, zodat ze financieel weer adem kunnen halen”, aldus Touwslager.

Obvion helpt klanten bij het vinden van een baan

JobCoach in samenwerking met Manpower

Daarom biedt Obvion voor klanten met een betalingsachterstand en zonder baan de JobCoach aan. De klant neemt deel aan een programma dat wordt ingericht en uitgevoerd door Manpower Group Solutions. Het programma duurt twee maanden en bestaat uit twee workshops, een persoonlijk begeleidingsgesprek, een generiek arbeidsmarktonderzoek en twee sollicitatietrainingen. “We streven ernaar om mensen gedurende de looptijd van hun hypotheek zo onbezorgd mogelijk te laten wonen, ook als het even tegenzit. Maar dan wel op een verantwoorde manier. En in samenspel met de adviseur”, zegt Ronald Touwslager.

Starten met een pilot met selecte groep

De eerste klanten zijn al gestart. Obvion is in eerste instantie gestart met een pilot met een selecte groep klanten. Volgens Touwslager zal na afloop van de pilot de afweging worden gemaakt of de JobCoach definitief kan worden toegevoegd aan het pakket ontzorgende diensten van Obvion, zoals Tijdelijke Verhuur, Rente Parkeren, Budgetplanner en Restyling.