Verdieping in compliance tijdens eerste editie ‘Augmenting Customer Due Diligence’

18 oktober 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Compliance-professionals uit verschillende richtingen komen op 14 november in Utrecht samen op het event ‘Augmenting Customer Due Diligence’. Het is de eerste editie en in het licht van de huidige problematiek rond witwassen en andere vormen van financiële fraude is het evenement zeer relevant. Sprekers zijn onder andere afkomstig van Rabobank, advieskantoor Protiviti en databedrijf Dun & Bradstreet.

De aandacht voor de omgang met en bestrijding van financiële fraude is vooral het laatste jaar sterk toegenomen. Dat is ook niet gek, gezien alle berichtgeving in de media. Bijna vanuit het niets zijn het ineens gouden tijden voor risk- en compliance-professionals. De hoeveelheid aandacht in de media voor financiële criminaliteit loopt tamelijk parallel met die in de financiële sector zelf. Voorheen was compliance vaak zomaar een onderdeel van financiële congressen, maar inmiddels zijn er verscheidene evenementen die zich specifiek richten op deze tak van sport.

Het evenement ‘Augmenting Customer Due Diligence’ onderstreept die aandacht en wordt voor het eerst georganiseerd. Plaats delict is de Jaarbeurs in Utrecht, op 14 november. De dag is bedoeld voor elke sector die baat heeft bij een hoog niveau van corporate compliance, waarbij de financiële sector er bij uitstek één is. Onder andere Rabobank, advieskantoor Protiviti en databedrijf Dun & Bradstreet vaardigen sprekers af.

Keynotes

Onder leiding van RTL-presentator Antoin Peeters trappen de aanwezigen af om 13.00. In totaal worden er vijf keynotes gehouden. 

  • 13.40u – FinTech en Disruptie: Hoe nieuwe toetreders laten zien dat compliance ook anders kan – Door Owen Strijland, Protiviti
  • 14:15u – Hoe drijf je innovatie als ‘iedereen’ meekijkt? – Door Nico Strauss, Rabobank
  • 15:15u – Faciliteert het UBO-register criminelen of draagt het bij aan de bestrijding van criminaliteit? – Door Ellen Timmer, Pellicaan Advocaten
  • 15:50u – Wat als robots straks zaken doen met robots? De toekomst van datagedreven compliance – Door Adriaan Kom, Dun & Bradstreet
  • 16.50u – Keep up with the increasingly sophisticated methods of risk screening (EN) – Door David Hodgson, Dow Jones

Alle presentaties worden gehouden in het Nederlands, met uitzondering van David Hodgson van Dow Jones. Die is in het Engels. Kaarten voor het evenement zijn beschikbaar via de website van het evenement.