Jaarcongres HFN bespreekt ontwikkelingen in financieel toezicht en IBOR-transitie

02 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n 200 financieel professionals bespreken tijdens het jaarcongres van Holland Financial Network (HFN) op 11 oktober aanstaande actuele en relevante ontwikkelingen in financieel toezicht, in de IBOR-transitie en in eisen aan benchmarkbepalingen van contracten. Onder meer oud-minister Jeroen Dijsselbloem treedt op als spreker.

Holland Financial Network (HFN) is een platform gericht op verbinding en versterking van financieel professionals, met name RA’s. Maandelijks organiseert HFN cursussen en diverse netwerkbijeenkomsten, waar nu en dan ook PE-punten behaald kunnen worden. Op 11 oktober aanstaande vindt in het WTC in Amsterdam-Zuid het jaarcongres plaats van de organisatie.

Tijdens het event ligt de aandacht op drie hoofdonderwerpen, namelijk (1) ontwikkelingen in het financieel toezicht, (2) de Europese Benchmark Regulation (3) IBOR transformatie. Volgens spreker Jeroen Dijsselbloem – voormalig minister van financiën en betrokken geweest bij de totstandkoming van regelgeving in en om de financiële sector - is het noodzaak dat financiële instellingen kritischer beoordeeld worden dan voorheen om hun integriteit te behouden dan wel te verhogen. Tijdens het congres gaat hij nader in op zijn visie. Daarnaast zullen expertst Siobhan Tipping van EY, Robert Steeg van Stibbe en Marnix Verhoef van Rabobank.

Keynotes en debat

Het evenement is gericht op financieel professionals, met in de ochtend een inleiding op dit onderwerp tijdens een Permanente Educatie editie voor registeraccountants (RA). Na drie keynotes in de middag is het de beurt aan de aanwezigen om in gesprek te gaan over de onderwerpen die langs zijn gekomen, in de vorm van een paneldiscussie onder leiding van moderater Marc ter Haar. De dag wordt afgesloten met een borrel die meteen fungeert als mogelijkheid om te netwerken.

Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via de website van Holland Financial Network