ABN AMRO in Leiden al week dicht vanwege onwel geworden personeel

26 augustus 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Er is iets vreemds aan de hand bij de vestiging van ABN AMRO aan de Stationsweg in Leiden. Recent raakten meerdere werknemers onwel en besloot de leiding het pand op twee achtereenvolgende dagen te sluiten. De oorzaak is een vreemde geur, maar voorlopig is niet vastgesteld wat die geur is of veroorzaakt. Het filiaal blijft gesloten tot nader order.

‘There is something rotten’ bij ABN AMRO in Leiden. Maar voorlopig kan niemand de vinger er exact opleggen. Kort geleden werd het filiaal aan de Stationsweg in de sleutelstad tot twee keer toe ontruimd, omdat er naar verluidt een vreemde geur in het pand hing. Meerdere werknemers zijn onwel geworden. De bron van de geur lijkt nog niet gevonden te zijn, tot die tijd blijft het filiaal dicht. Personeel werkt voorlopig vanuit andere vestigingen. 

“Het was een heel nare, muffe lucht”, vertelt een woordvoerder van ABN AMRO tegenover lokaal medium Omroep West. “Het was zo onprettig dat enkele medewerkers onwel werden. We hebben onmiddellijk metingen laten verrichten, maar er kwam niets schadelijks uit.” Dat wordt bevestigd door de lokale brandweer. De brandweer geeft aan verder niets meer te hebben gehoord van de bank en dat het ervan uitgaat dat zij het verder zelf oplossen.

“De geur ging niet weg, waardoor we uitgebreidere onderzoeken hebben laten doen”, vervolgt de woordvoerder. “Er zijn kweeksels afgenomen, maar het duurt nog een paar dagen voor we hier de uitslag van krijgen. Dus hebben we besloten de vestiging dicht te houden. Die tijd wordt gelijk gebruikt om technische aanpassingen te doen. Zo komt er onder meer een betere ventilatie. We hopen dat de nare lucht zo snel mogelijk weer weg is, maar tot die tijd nemen we het zekere voor het onzekere. Zowel voor onze collega's als voor onze klanten.”