Welten en Pipple starten samenwerking op gebied van data science

14 augustus 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Detacheerder en opleider voor de financiële sector Welten is een samenwerking gestart met Pipple, specialist in onder meer data science, kunstmatige intelligentie en projectimplementatie. Met het partnership verzekert Welten zich van nieuwe kennis en expertise waarmee de detacheerder inspeelt op veranderende personeelsvraag in de financiële sector. 

Al zo’n 25 jaar is Welten een bekende naam in de financiële wereld als het gaat om onder meer interim-oplossingen. Enkele jaren geleden fuseerde de detacheerder met opleider Dukers & Baelemans, waardoor het aanbod verder verbreed werd. Het bedrijf ontwikkelde zich verder tot een ‘one stop shop’. Ten opzichte van de jaren ‘90 en ook het eerste decennium van deze eeuw is echter het nodige veranderd in de personeelsvraag van banken. Banken zoeken bijvoorbeeld steeds meer personeel in de richtingen van legal, compliance en technologie. Door de samenwerking met Pipple speelt Welten in op de veranderende vraag naar personeel vanuit de financiële sector. 

Welten is voor veel finance professionals een bekende naam. Bijna iedereen kent wel iemand of heeft ooit samengewerkt met interimmers van het bedrijf uit het Brabantse Vessem. Pipple behoeft echter wel wat introductie. Pipple is afkomstig uit Eindhoven en presenteert zich in de eerste plaats als data science adviesbureau. Het bedrijf heeft vooral economotristen in dienst, ofwel mensen die in de basis erg goed zijn met grote hoeveelheden cijfers, vaak harde bèta’s. Voor hun klanten analyseren zij data om belangrijke processen te verbeteren. Vaak is data al wel in ruime hoeveelheden voorhanden bij veel bedrijven, maar even vaak ontbreekt de specifieke kennis om er nuttige info aan te onttrekken. Op zulke momenten komt Pipple om de hoek kijken.

Brabantse roots

Het is Welten uiteraard niet ontgaan dat de vraag naar legal, compliance en technologie professionals geëxplodeerd is. De snelste en meestal ook meest effectieve manier om toch deze diensten te kunnen leveren is samenwerken met organisaties die hun sporen al hebben verdiend in deze werkvelden. Tegelijk wil Pipple zijn positie in de financiële sector uitbreiden, specifiek in de domeinen CDD en KYC. Beide bedrijven hebben elkaar leren kennen vanwege hun Brabantse achtergrond, Eindhoven tegenover Vessem, iets ten westen van de lichtstad. Ze geven ook te kennen grote overeenkomsten te zien in hun bedrijfsidentiteit.