Welten verkoopt outsourcingstak aan Proud FX

02 juli 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De outsourcingstak Welten Projecten is niet langer van Welten zelf. Het Nijmeegse bedrijf Proud FX, voorheen handelend onder de naam Capter, neemt de outsourcingstak over van de Welten Groep. Door de overname verwachten beide partijen hun specifieke positie in de markt te versterken, maar door nauwe samenwerking klanten gelijktijdig een ‘blended’ totaaloplossing te bieden. 

Welten begon ruim 25 jaar geleden als opleider voor de financiële sector. Kort daarna begon het bedrijf uit het Brabantse Vessem, ruwweg tussen Tilburg en Eindhoven, ook als aanbieder van detacheringsdiensten. Welten bouwde in de loop der jaren een breed profiel op met een bekende naam in de financiële sector. In 2012 nam het bedrijf klantcontactorganisatie Capter over, gericht op het overnemen van front-, mid- en backoffice activiteiten in de vorm van managed outsourcing. Capter werd in 2018 Welten Projecten. Welten Projecten was tot het moment van overname één van de drie zuilen van Welten, naast interim capaciteit en het aanbieden van opleidingen via het label Dukers & Baelemans. 

Saillant aan de overname is het feit dat Michiel Koopman erbij betrokken is. Koopman was eerder namelijk eigenaar van Capter. Inmiddels is hij algemeen directeur van Proud FX, waarmee hij dus feitelijk zijn eigen voormalige onderneming terugkoopt. Afgaand op de communicatie van Welten en Proud is het echter beslist geen vijandige overname. Beide partijen verwachten door de overname namelijk hun positie in de markt te versterken. 

Proud Experts

“Ik ben ontzettend trots en blij om de kans te krijgen om dit mooie bedrijf, samen met mijn compagnons en ondernemers Ivo van Zuidam, Aljosja Vos en Jack van Poll, verder te ontwikkelen”, aldus Koopman in een verklaring over de overname. Het bedrijfsonderdeel krijgt vanaf de overname de naam Proud Experts. “Proud Experts is een bedrijf met een heel goed track record in de markt, mooie klanten en medewerkers met hoogwaardige expertise in hun vakgebied. We willen deze competenties uiteraard behouden en verder uitbouwen.”

Voor Welten betekent de verkoop van Welten Projecten (inmiddels dus Proud Experts, red.) de mogelijkheid om zich weer meer te richten op haar kernactiviteiten, namelijk het bieden van interim capaciteit en het aanbieden van opleidingen voor de financiële sector. “Ontwikkelingen als digitalisering, toenemende wet- en regelgeving en technologische innovaties leiden tot heroriëntatie en transformatie van de financiële sector. Dit vergt andere competenties van de financieel professional”, legt Chris Baelemans uit, sinds 2016 CEO van Welten. “Welten speelt hierop in door het bieden van opleidings- en interim capaciteitsoplossingen op het gebied van complexe financiële dienstverlening, compliance, Customer Due Diligence, (financiële) duurzaamheid en ‘agile’ werken. Vanuit een gerichte focus en door de intensieve samenwerking met Proud Experts kunnen wij ook in de toekomst blended oplossingen aan financiële dienstverleners aanbieden en ze daarmee volledig ontzorgen.”