Cees Welten draagt stokje over aan Chris Baelemans

19 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cees Welten, oprichter van opleidings- en detacheringsbedrijf Welten, heeft aangekondigd per januari 2017 te stoppen als CEO. Na bijna 25 jaar aan het hoofd van het bedrijf te hebben gestaan, draagt hij het stokje over aan Chris Baelemans, medeoprichter van financieel opleider en Welten-onderdeel Dukers & Baelemans.

Welten werd in 1992 opgericht door Cees Welten als aanbieder van opleidingen in de financiële sector. Kort daarna werd het bedrijf uitgebreid met een detacheringstak, die in de jaren die volgden een onstuimige groei doormaakte. Onder leiding van de CEO en oprichter doorstond Welten een mindere periode tussen 2008 en 2011, waarin het aantal interim professionals als gevolg van de financiële crisis fors terugliep.

Chris Baelemans en Cees WeltenIn de jaren daarna leidde Welten het bedrijf in de richting van een bredere profilering, met meer spreiding in activiteiten en inkomsten. Zo nam het bedrijf klantcontactorganisatie Capter (2012) over en sloot het een samenwerking met opleidingsspecialist Dukers & Baelemans (2014), het label waarin sindsdien alle opleidingsactiviteiten van Welten zijn ondergebracht. Wat begon als een klein bedrijf is nu een van de grootste detacheerders en opleiders van Nederland met over de verschillende business lines samen zo’n 800 professionals in dienst.

Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan heeft Cees Welten aangekondigd dat hij per januari 2017 stopt als CEO van het bedrijf. “Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben bij Welten”, aldus Welten, die het stokje zal overdragen aan Chris Baelemans, een van de twee oprichters van Dukers & Baelemans. Welten vervolgt: “Ik draag mijn werk vol vertrouwen over aan Chris. Het is een fantastisch gevoel om mijn rol neer te leggen in de wetenschap dat het verhaal van Welten nog vele onbeschreven bladzijden telt. Chris is wat mij betreft de ideale persoon om het dagelijkse bestuur van onze onderneming te gaan invullen.”

Chris Baelemans geeft de volgende reactie: “Ik zie in Cees een echte ondernemer, die het bedrijf met passie en een duidelijke richting heeft geleid. Dat heeft geresulteerd in een levendige organisatie met diensten die in elkaars verlengde liggen. Mede namens het managementteam dank ik Cees voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid. Ik ga de uitdaging om onze merken verder uit te bouwen met vertrouwen en bovenal veel plezier aan.”

Welten blijft bij de onderneming betrokken als commissaris en behoudt het meerderheidsbelang in het bedrijf. Als nieuwe CEO zal Baelemans zich richten op de missie om de nieuwe generatie financieel professionals optimaal te ondersteunen in de uitoefening van het financiële vak. Daarvoor wordt een keur aan e-learning en omnichannel instrumenten ingezet en zal de online profilering van de organisatie volledig worden vernieuwd. Bovendien plant het bedrijf een marktintroductie in branches zoals de accountancy, ICT, schuldhulpverlening en zorg.