ABN AMRO voor enkele miljoenen het schip in bij faillissement Sissy-Boy

28 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het faillissement van kledingwinkel Sissy-Boy lijkt ABN AMRO enkele miljoenen te gaan kosten. De bank had voor €5,2 miljoen krediet uitstaan op het moment van failliet gaan, afgelopen maand. Het bedrag komt naar voren in het eerste faillissementsverslag van het bedrijf, waarover nieuwswebsite nu.nl bericht.

De kledingketen Sissy-Boy is in menig winkelstraat terug te vinden. Het merk richt zich vooral op mensen van middelbare leeftijd, zo tussen de 25 en 45 jaar. Hoewel het voornamelijk bekend staat als kledingwinkel verkoopt Sissy-Boy ook meubels en snuisterijen. Een kleine drie jaar geleden had het bedrijf nog grootse plannen, waaronder winkels in alle grote Nederlandse én Belgische steden. Afgelopen maand ging het licht uit, waarna het werd overgenomen door familiebedrijf Termeer, onder meer bekend van Sacha en Manfield. ABN AMRO is één van de schuldeisers. Op het moment van faillissement had de bank €5,2 miljoen aan leningen uitstaan.

ABN AMRO voor enkele miljoenen het schip in bij faillissement Sissy-Boy

Eerder deze maand presenteerde ABN AMRO nog een onderzoek met de conclusie dat in 2019 een toenemend aantal faillissementen onder kledingwinkels verwacht wordt. “Klanten winkelen meer online dan vroeger en gebruiken internet geregeld als oriëntatiekanaal. Die digitale slag kunnen veel winkeliers echter maar beperkt maken, omdat verkoop via internet vaak weinig tot niets bijdraagt aan de winst”, schreef de bank onder meer.

Vordering ingediend

ABN AMRO ondervindt dus de nadelen van een verwachting die het zelf uitsprak. Natuurlijk zit daar geen causaal verband tussen, saillant is het wel. ABN AMRO was overigens ook de huisbankier van Sissy-Boy en heeft een voorlopige vordering ingediend. In het faillissementsverslag komt naar voren dat ABN AMRO pandrecht te hebben op onder andere de voorraden, de bedrijfsinventaris en het intellectuele eigendom van Sissy-Boy. Volgens nu.nl onderzoeken curatoren momenteel de positie van de bank en maken ze afspraken over verdeling van de kosten en de opbrengsten tijdens de boedelperiode.