Deutsche Bank start digitale transformatie met Red Hat

17 mei 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deutsche Bank gaat samenwerken met Red Hat, een grote leverancier van open source-oplossingen. Het Fabric-applicatieplatform van Deutsche Bank zal ondersteund worden door de open hybride cloudtechnologieën van Red Hat.

In de huidige internationale en zeer concurrerende markt voor financiële dienstverlening is het sneller en efficiënter aanbieden van flexibele, on-demand en always-on diensten aan klanten essentieel. Ontwikkelmethoden voor cloud-native applicaties – zoals containers, microservices en DevOps – kunnen bij deze diensten ondersteuning bieden.

Fabric: everything-as-a-service

Dat geldt ook voor Deutsche Bank. Als een van de grootste financiële spelers ter wereld voert de van oorsprong Duitse bank iedere dag circa 13 miljoen betalingen uit met een totale waarde van €1,1 biljoen en verwerkt ze dagelijks in totaal voor 500 miljard euro aan transacties. In lijn met de doelstelling haar infrastructuur te moderniseren, de flexibiliteit en efficiëntie te vergroten en de time-to-market te versnellen, ontwikkelde Deutsche Bank enkele jaren terug Fabric. Met dit platform biedt de bank zijn applicatieteams, een “Everything-as-a-Service-ervaring” bij het bouwen en implementeren van nieuwe applicaties binnen de infrastructuur van Deutsche Bank. 

Het platform vormt een belangrijke element van de digitale transformatiestrategie van Deutsche Bank – “Fabric fungeert als een geautomatiseerd, self-service hybride cloudplatform, dat applicatieteams helpt om applicaties sneller en efficiënter te ontwikkelen, te leveren en te schalen”, aldus de bank.Deutsche Bank start digitale transformatie met Red Hat

Deutsche Bank | Red Hat

Rad Hat en Deutsche Bank werken al langer samen. Zo is Red Hat Enterprise Linux al jaren het belangrijkste platform van de bank. Het biedt een gemeenschappelijke basis voor workloads, on-premise en in de publieke cloud. Voor Fabric besloot Deutsche Bank Red Hats cloud-native stack te gebruiken in combinatie met Red Hat OpenShift Container Platform.

De bank implementeerde Red Hat OpenShift Container Platform op Microsoft Azure als onderdeel van een veilig, nieuw hybride cloudplatform voor het bouwen, hosten en beheren van bankapplicaties. “Dankzij de implementatie van dit platform op Microsoft Azure profiteren IT-teams van cloudresources op grote schaal, met een standaard en consistent PaaS-first model”, schrijft Deutsche Bank in een persverklaring.

Ook implementeerde de bank OpenShift op zijn on-premise-infrastructuur. Deutsche Bank kan hierdoor technologieën die al in productie zijn blijven gebruiken en profiteren van een van de belangrijkste waardeproposities van OpenShift: een platform voor applicaties binnen hybride cloudomgevingen, van het datacenter tot meerdere public clouds. Zowel Red Hat Enterprise Linux als OpenShift Container Platform zijn geïmplementeerd en te onderhouden met Red Hat Ansible Tower, een framework dat IT op grote schaal automatiseert en standaardiseert.

Op dit moment ondersteunt Fabric 6.000 interne gebruikers verspreid over 4.000 projecten op vijftien unieke computing-omgevingen, en meer dan 10.000 eindgebruikers wereldwijd. De bank behaalde zijn doelstelling voor het vergroten van zijn operationele efficiëntie en draait nu meer dan 40% van zijn workloads op vijf procent van zijn totale infrastructuur. Daarnaast duurt het nu slechts weken in plaats van maanden om ideeën van proof-of-concept naar productie te verplaatsen.