Achteraf betalen bij AliExpress door samenwerking tussen Alipay, Adyen en Klarna

13 mei 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Nederlandse consumenten kunnen voortaan bestellen op AliExpress en kiezen voor achteraf betalen. Die methode wordt technisch mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen drie prominente partijen uit het betaalwereldje, namelijk Alipay, Adyen en Klarna.

Webwinkelen bij Nederlandse webshops is de normaalheid zelve. Waar bepaalde groepen mensen tien jaar geleden wellicht nog wat koudwatervrees hadden, zijn dat tegenwoordig slechts uitzonderingen. Maar iets bestellen bij het Chinese AliExpress is nog wel een ander paar mouwen. Hoe kan ik betalen? Kan ik dat wel vertrouwen? Wie moet ik bellen als er iets fout gaat? AliExpress heeft wat dat allemaal betreft zijn zaakjes prima op orde, maar dergelijke vragen zullen beslist leven bij mensen die wat minder digitaal onderlegd zijn. Juist bij internationale bestellingen is achteraf betalen daarom een uitkomst.

Groei in bestellingen

Het is zo gek niet te bedenken of het is wel te vinden op AliExpress. Het aantal bestellingen per dag is nu al duizelingwekkend, maar met de betaaloplossing ‘Betaal later’ zal dat aantal waarschijnlijk nog veel hoger worden. En dat is natuurlijk de belofte en het doel van de samenwerking tussen het Chinese Alipay, het Nederlandse Adyen en het Zweedse Klarna. Wat betreft die samenwerking, wie doet eigenlijk wat? Alipay is de betaaldienst van AliExpress, Adyen verzorgt de technologie en Klarna verzorgt de betaaloplossing zelf. Heeft een consument de optie eenmaal gebruikt heeft en zijn gegevens ingevoerd, dan is dat daarna niet meer nodig en is één klik voldoende om te betalen.Achteraf betalen bij AliExpress door samenwerking tussen Alipay, Adyen en Klarna

“We zijn verheugd om samen te werken met een internationaal powerhouse en ecommerce-leider als AliExpress. Samen met Adyen bieden we shoppers nu een groter keuzeaanbod in de checkout”, vertelt Michael Rouse, Chief Commercial Officer van Klarna. “Bij Klarna ligt onze focus op het creëren van superieure shopervaringen. Ons doel is om winkeliers te helpen groeien door de klanttevredenheid en loyaliteit te boosten. Door onze makkelijke en populaire smoooth Betaal later-oplossingen kunnen shoppers producten eerst ontvangen en bekijken voordat ze ervoor betalen. Hierdoor neemt de klantvoorkeur voor de webshop toe, gaat de gemiddelde orderwaarde omhoog en vermindert het aantal winkelwagenverlaters. Dit is slechts de eerste fase van deze samenwerking. We kijken ernaar uit om op korte termijn uit te breiden naar andere markten samen met Alipay, Adyen en AliExpress.”

Met andere markten doelt Rouse op andere landen. De achteraf betalen-optie is in eerste instantie beschikbaar voor klanten uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland. Het doel is om dit jaar nog uit te breiden naar meer landen.

Populaire oplossing in Europese markt

AliExpress ziet in de betaaloplossing een manier om verder te groeien. “Bij AliExpress zijn we constant op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om de shopervaring van ons gigantische klantenbestand te verbeteren. In Klarna vonden we een partner met dezelfde mindset. Klarna’s Betaal later heeft zich bewezen als een van de populairste oplossingen in de Europese markt. We zijn enthousiast om deze betaalmethode nu toe te voegen aan onze checkout in meerdere landen. We kijken ernaar uit in de toekomst uit te breiden naar nog meer landen samen met Adyen en Klarna”, zo vertelt Cheer Zhang, head of Global Consumer and Market Operation van AliExpress.