BDO en Capsearch werken samen aan financiering mkb

03 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Een krachtenbundeling van accountantskantoor BDO en fintech-bedrijf Capsearch moet het midden- en kleinbedrijf meer en nieuwe vormen van financiering geven. BDO gaat bij het structureren van financieringen en het begeleiden van aanvragen daartoe gebruikmaken van het digitale platform van Capsearch, waardoor aanvragen efficiënter en meer doelgericht kunnen worden ingediend.

Menig ondernemer heeft geweldige ideeën over de toekomst van zijn of haar bedrijf, maar doorgaans is daar een financiële injectie voor nodig. Banken zijn nog steeds verantwoordelijk voor het merendeel van de financieringen, maar de laatste jaren zijn er diverse alternatieve vormen bijgekomen. Platformen die ondernemers en investeerders bij elkaar brengen bijvoorbeeld. Dat is ook waar Capsearch zich bevindt.

Koppeling vraag en aanbod

Het platform van Capsearch koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt - de intermediairs - aan de aanbodkant, de financiers. “Tot voor kort wendden ondernemers zich tot de accountmanager van hun huisbank. Die accountmanager ontbreekt echter steeds vaker en bovendien zijn banken allang niet meer de enige optie”, aldus Victor Verstappen, partner bij BDO. “Als full service accountant en adviseur kennen wij de klant, zijn financiële performance en zijn plannen en ambities. Bovendien kennen wij de markt van MKB-financiers. Met Capsearch hebben we een krachtig platform waarmee we heel flexibel de financieringsvraag kunnen onderbouwen, structureren en indienen bij een veelheid aan spelers die een passende financiering kunnen aanbieden.”

BDO en Capsearch werken samen aan financiering mkb

Capsearch geeft aan oog te hebben voor de snel veranderende markt voor mkb-financieringen. “Zo namen de grootbanken tot voor kort meer dan 80% voor hun rekening. Dat marktaandeel daalt”, stelt Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch. “Het aantal aanbieders is flink toegenomen en ook zijn er steeds meer vormen van financiering. BDO kent de weg in het financieringslandschap en begeleidt haar klanten steeds naar de best mogelijke financiering. Wij zijn er trots op daar met ons platform een bijdrage aan te leveren. We vormen een krachtige combinatie.”

Voormalig bankiers

Verstappen: “De oprichters van Capsearch zijn voormalig bankier en kennen de mkb-markt uitstekend. Die achtergrond vertaalt zich in een platform waarin alle relevante aspecten van een financieringsaanvraag voorbijkomen. Met Capsearch kunnen we heel efficiënt en dus kosteneffectief aanvragen indienen. Het platform helpt ons bovendien om in één keer de volledige set documenten aan te leveren bij de verschillende geldverstrekkers. Dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van onze efficiency, een betere ontsluiting naar de spelers in het mkb-financieringslandschap en een kortere doorlooptijd van aanvraag tot financiering voor onze klanten.”