Triodos financiert windmolenpark Agro Wind Moerdijk

14 april 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Triodos Groenfonds, Eneco en Agro Wind Moerdijk hebben een overeenkomst getekend voor de financiering van een nieuw te bouwen windmolenpark in de omgeving van Heijningen in West-Brabant. Het gaat om een kleinschalig park van drie Vestas-turbines. De windmolens zullen naar verwachting jaarlijks 22.000.000 kWh energie produceren, goed voor het gemiddelde elektriciteitsverbruik van ruim 6.000 huishoudens. Met de financiering is een bedrag van ruim €10 miljoen gemoeid. Het windmolenpark wordt opgericht in de vorm van een VOF, waar naast Eneco als vennoot, Agro Wind Moerdijk, een collectief van 60 boeren uit de omgeving, medevennoot is.

Triodos - Windmolenpark

Lokale steun

Itske Lulof, fondsmanager Triodos Groenfonds: "Dit windmolenpark is voor ons een mooi voorbeeld hoe windenergie met lokale steun tot stand kan komen. Samen met een ervaren partij als Eneco en de steun van omwonende boeren is het mogelijk om hier een windpark te realiseren dat een aanzienlijk deel van de gemeente Moerdijk van groene energie gaat voorzien." Katja Langen, directeur Eneco Wind op Land: "Agro Wind en Eneco hebben elkaar in 2009 gevonden en zijn daarna deze intensieve samenwerking aangegaan. De lokale verbondenheid, gecombineerd met de inhoudelijke kennis van Eneco, hebben nu tot deze mijlpaal geleid. We kijken nu al of we in de toekomst ook bij andere projecten kunnen samenwerken."

Agro Wind Moerdijk

Agro Wind Moerdijk, opgericht in 2002, is een initiatief waarin 60 agrarisch ondernemers in de gemeente Moerdijk een aandeel hebben. Agro Wind Moerdijk heeft als doelstelling het realiseren en exploiteren van windturbines. Windpark Sabina is het eerste windpark dat Agro Wind Moerdijk realiseert. Daarnaast ontwikkelt Agro Wind Moerdijk Windpark Klaverpolder, in het gelijknamige knooppunt dat bij het Hollands Diep ligt tussen de A16 en het spoor.