Twee oud bekenden versterken ECT team ABN AMRO

14 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO heeft haar Energy, Commodities & Transportation (ECT) team versterkt met 2 oud bekenden vanuit RBS.

Jeroen Westrik hoofd ECT Sector Origination

De bank heeft Jeroen Westrik benoemd als hoofd ECT Sector Origination. Hij komt van RBS in Londen, waar hij hoofd Energy and Resources was in het Corporate Advisory team. Westrik begon zijn loopbaan bij ABN AMRO in 1998. Destijds maakte hij deel uit van de Structured Finance, TMT Finance en Leveraged Finance teams. In 2006 verhuisde hij naar Houston, waar hij de functie vervulde van Head of North America Capital Structuring for Energy and Resources, alvorens in 2008 de overstap te maken naar RBS.

Gregory Vandeler Sector Originator ECT

Gregory Vandeler is benoemd als Sector Originator bij ECT. En ook hij is afkomstig van RBS in Londen, waar hij Vice President Corporate Advisory was in de Industrials Group. Vandeler begon zijn loopbaan in 2005 bij Deloitte Corporate Finance en was daarna werkzaam bij ABN AMRO in Londen, in de Corporate Finance en Sector Advisory teams.

ABN AMRO daagt studenten uit een nieuwe bank te bouwen

ABN AMRO wil adviesdiensten in ECT sector vergroten

Door de sectorbenadering te versterken, is ECT nu beter in staat om strategische ondersteuning te bieden aan haar klanten. Deze ontwikkeling is bovendien in lijn met de grotere rol die de bank wil spelen bij het geven van adviesdiensten in deze sectoren. ABN AMRO was dit jaar al betrokken bij de door Nidera aangekondigde transactie met Cofco, de samenwerking tussen TenneT’s en CIP/ PensionDanmark ten behoeve van de aanleg van een offshore netaansluiting die windparken op zee verbindt met het Duitse vasteland, de verkoop van het Nederlandse warmtenetwerk van RWE aan PGGM en Dalkia, en de verkoop van ALP Maritime Services aan Teekay Offshore Partners.

Internationale klantenbestand ECT beter bedienen

Maarten Terlouw, Global Head of ECT bij ABN AMRO: "Met Sector Origination kunnen wij het belangrijke internationale klantenbestand van ECT beter bedienen en event-driven transacties signaleren. Dit doen wij in samenwerking met onze collega’s bij Corporate Finance & Capital Markets en Debt Solutions. Naast onze traditionele expertise in leningen, richten wij ons nu ook in toenemende mate op gespecialiseerde adviesdiensten voor deze sectoren. We zijn van mening dat wij hiermee extra waarde kunnen toevoegen voor onze ECT-klanten."