Money20/20 richt zich op nieuwe generatie jonge vrouwen in financiële sector

13 maart 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

Fintech-conferentie Money 20/20 staat dit jaar mede in het teken van bevorderen van het aantal vrouwen op topposities in de financiële wereld. De organisatie heeft inmiddels de inschrijving geopend voor het Rise Up-programma, bedoeld om vrouwen praktische ondersteuning en toegang tot het netwerk te bieden. Rise Up is mede tot stand gekomen in samenwerking met het European Women’s Payments Network (EWPN).

Money20/20 is een jaarlijks terugkerend netwerkevenement waarbij innovators, leiders en specialisten elkaar ontmoeten. Deze personen zijn stuk voor stuk afkomstig uit relevante sectoren, zoals fintech, de betaalsector en andere financiële sectoren. Vaak zal het ook een combinatie zijn. De Europese editie vindt plaats in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst op 43 tot en met 6 juni gaan aanwezigen met elkaar in gesprek over de toekomst van geld en betalen.

Rise Up

Dit jaar staat het evenement sterk in het teken van doorgroeimogelijkheden voor vrouwen. Volgens Mercer is het aandeel vrouwen in de financiële sector inmiddels 46%, redelijk in balans dus zou je zeggen. Maar hoe hoger in de boom, hoe lager gemiddeld het aandeel vrouwen. Met name het aantal topvrouwen is relatief erg laag. Money20/20 en EWPN willen hier verandering in brengen. Dat doen ze mede door de start van het zogeheten Rise Up-programma. Rise Up - de naam maait het gras al voor de voeten weg - is bedoeld om de nieuwe generatie jonge vrouwen in de financiële sector meer doorgroeikansen te bieden. Vrouwen die zich aanmelden krijgen diverse vormen van ondersteuning die hun carrière op de beslissende momenten een beslissend zetje moet geven.

Money2020 Amsterdam

“Money20/20 brengt ieder jaar de grote denkers, leiders en innovators uit alle geledingen van de financiële sector samen. Diversiteit is een essentieel onderdeel van deze gemeenschap”, aldus Tracey Davis, President van Money 20/20. “Er moet echter nog veel gebeuren om de rol van vrouwen in de financiële sector te verbeteren. Met Rise Up kunnen de geselecteerde vrouwen onder onze paraplu essentiële kennis, vaardigheden en inzichten opdoen, zodat ze concrete stappen kunnen zetten om straks door te stoten naar de echte topposities.” 

Vrouwen in topfuncties speerpunt

Money20/20 werkt dus samen met het European Women’s Payments Network (EWPN), een organisatie die zelf ook met regelmaat eigen evenementen organiseert. EWPN is opgericht met het idee om alle vrouwen die actief zijn in de Europese betaalindustrie bij elkaar te brengen en met elkaar te laten netwerken. Oprichter Martha Mghendi-Fisher: “Speerpunt daarbij is een meer evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in topfuncties. Daarvoor hebben we de medewerking van de hele sector nodig. Rise Up brengt ons een stap dichter bij dat doel. We willen zelf het goede voorbeeld geven door ons dagelijks bestuur uit te breiden met een vrouw uit de deelnemersgroep, iets waar we enorm enthousiast over zijn.”