Apple en Goldman Sachs werken samen aan creditcard

25 februari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Amerikaanse giganten Apple en Goldman Sachs werken samen aan de introductie van een creditcard, die aan de Apple Wallet komt te hangen. De kaart zou rond de lente beschikbaar moeten komen. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal. Zowel de tech-fabrikant als de zakenbank proberen hiermee een nieuwe markt en dus nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Apple is één van de partijen van wie al langere tijd wordt verwacht dat ze zich op de betaalmarkt storten. Met Apple Pay beschikt het bedrijf natuurlijk al over een eigen betaaldienst, maar een creditcard is wel weer een stapje verder en levert naar verwachting meer inkomsten op. Voor Goldman Sachs - zakenbank bij uitstek - is een creditcard voor consumenten een sprong in het diepe. Maar wel eentje waar het goed aan denkt te kunnen verdienen. De bank wil naar verluidt $200 miljoen investeren in centra voor klantondersteuning, voorlopig alleen in de V.S.

Vlucht naar voren

Een nieuwe markt aanboren, beide partijen blijken het nodig te vinden. In het geval van Apple geldt dat de markt voor smartphones verzadigd begint te raken. Bovendien was daar vorige week het nieuws dat consumenten dure smartphones steeds vaker links laten liggen en voor mid-range modellen kiezen. De Iphone is al vele jaren de onbetwiste melkkoe van Apple, maar de vraag is voor hoe lang nog. Het is niet voor niets dat Apple bezig is met andere takken van sport, zoals een zelfrijdende auto of een eigen Netflix.

Apple en Goldman Sachs werken samen aan creditcard

Voor Goldman geldt een beetje hetzelfde, zij het vanuit een andere achtergrond. De bank is bezig met kostenreducties en kampt naar verluidt met tegenvallende inkomsten uit de effectenhandel. Daarom startte Goldman in 2016 al een online consumentenbank, genaamd Marcus. De bank hoopt te profiteren van de grote en buitengewoon loyale fanschare van Apple.

Komende lente

De kaart wordt naar verwachting gelanceerd in de lente. Eerst is het echter aan medewerkers van Apple en Goldman om de kaart uit te proberen. Naast de gebruikelijke werking van een creditcard biedt de kaart cashback-beloningen en is de kaart te koppelen met nieuwe Iphone-innovaties. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld budgetten instellen en krijgen ze meer inzicht in hun uitgavenpatroon. Dergelijke functies zijn overigens vaak al terug te vinden bij Nederlandse mobiel bankieren apps.

Het is voorlopig niet bekend of de kaart ook voor niet-Amerikaanse beschikbaar komt, laat staan op welke termijn.