ING en Funding Options financieren Nederlands mkb met online kredietplatform

04 februari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

De van oorsprong Britse fintech Funding Options start ook in Nederland met het aanbieden van een online marktplaats voor zakelijke kredieten voor het midden- en kleinbedrijf. Dat doet het in samenwerking met ING, dat vorig jaar €5 miljoen investeerde in de Britse startup. Het zijn voor Funding Options de eerste stappen op het Europese vasteland.

Funding Options is een online platform waarop mkb-ondernemers financieringen met elkaar kunnen vergelijken en direct contact kunnen leggen met financierders. Funding Options biedt mogelijkheden aan ondernemers die niet in aanmerking komen voor de reguliere zakelijke kredietverlening van ING. De hoogte van de financieringen vallen binnen een bereik van €5.000 tot €5 miljoen. Vorig jaar investeerde ING Ventures voor €5 miljoen in de Britse fintech en werd daarmee mede-aandeelhouder. Met steun van de oranje bank start Funding Options zijn operaties in Nederland.

ING en Funding Options financieren Nederlands mkb met online kredietplatform

Dat Funding Options juist nu de stap naar het vasteland maakt is in een bepaald licht niet verrassend. Misschien lagen de plannen er ook al wel, maar zijn de door de aanhoudende brexit-onzekerheid in een stroomversnelling geraakt. Hoe dan ook, voor Nederlandse mkb’ers betekent het nieuwe mogelijkheden voor financiering. “Dankzij Funding Options krijgen ondernemers toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant van ING zijn”, aldus Vincent van den Boogert, CEO van ING in Nederland.

Samenwerking bank en fintech

“Te vaak hebben kleine ondernemers te maken met reguliere kredietverstrekkers bij wie ze geen krediet loskrijgen”, aldus Ryan Edwards-Pritchard, managing director van Funding Options. “Bijvoorbeeld omdat ze te jong zijn, te klein of simpelweg omdat ze niet voldoet aan de criteria van de leningverstrekker. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe banken en fintechs door samen te werken ondernemers nieuwe mogelijkheden bieden.”