ABN AMRO en Lyanthe integreren boekhoudsoftware in zakelijk bankieren

25 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de integratie van boekhoudsoftware in de zakelijk internetbankieren-omgeving wil ABN AMRO ondernemers in het midden- en kleinbedrijf helpen tijd besparen. Daarvoor werkt het samen met Lyanthe, dat de software zelf levert.

Ondernemers en de boekhouding vormen niet echt een gelukkig huwelijk. Vooruit, ondernemers die zelf een boekhoudkantoor hebben waarschijnlijk uitgezonderd. Het is een dooddoener, maar het liefst besteden ze al hun tijd aan ondernemen. De boekhouding is een noodzakelijk kwaad, echter wel eentje die punctueel moet gebeuren. Zakelijke klanten van ABN AMRO kunnen bonnen en facturen uploaden in hun digitale bankomgeving. De software ‘leest’ de data van de transacties af en vertaalt deze automatisch naar een sluitende boekhouding. Dat zou ondernemers uren werk moeten schelen, aldus de bank.

ABN AMRO werkt voor dit project samen met Lyanthe, een Nederlands bedrijf dat software ontwikkelt op het gebied van boekhouden en factuurverwerking. Dat het juist met Lyanthe hiervoor samenwerkt is geen toeval. In september 2017 deed de bank via ABN AMRO Participaties (dat inmiddels door het leven gaat als Capital A) immers nog een investering in het bedrijf ter bevordering van de groei.

ABN AMRO en Lyanthe integreren boekhoudsoftware in zakelijk bankieren

Jochem Baars van Lyanthe: “De kracht schuilt in de eenvoud voor de gebruiker. Doordat we aansluiten op de bankomgeving en diverse technologieën combineren kunnen we bonnen en facturen met (bijna) 100 procent nauwkeurigheid digitaliseren en categoriseren. Daarmee is de boekhouding in feite direct rond.” Met die techniek behoort het zelf versturen of betalen van facturen, het najagen van betalingsachterstanden, maar ook het verwerken van bonnetjes en het opmaken van de boekhouding volgens Lyanthe tot het verleden.

Inzet op partnerships

ABN AMRO benadrukt het belang van zulke partnerships. “Om ook in de toekomst succesvol te blijven, zetten we als bank in op strategische samenwerkingsverbanden die meerwaarde bieden voor onze klanten”, zegt Gerben Bos, hoofd MKB bankieren bij ABN AMRO. “Van deze boekhoudsoftware gaan onze klanten veel plezier hebben. We zijn dan ook erg blij met het partnership met Lyanthe.”