Bunq voegt 24 nieuwe valuta toe aan app

21 december 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Challengerbank Bunq breidt het aantal valuta waarmee klanten via de app kunnen betalen uit met 24, waarmee het totaal uitkomt op een respectabele 39. Bunq werkt hiervoor samen met TransferWise, een platform dat zich in het bijzonder richt op internationale transacties.  

De timing van het nieuws is bewust gekozen. Volgens Bunq is het namelijk steeds gebruikelijker om geld over te boeken als kerstcadeau. Zo kort voor Kerstmis breidt Bunq met behulp van Transferwise het aantal valuta waarin klanten kunnen overboeken via de app stevig uit. Met die uitbreiding komt het aantal verschillende valuta uit op 39.

“We verwachten een enorme toename van internationale overboekingen naar dierbaren. Als kerstcadeau voor onze gebruikers bieden we de goedkoopste manier om geld naar huis te sturen, voor iedereen” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

Bunq voegt 24 nieuwe valuta toe aan app

Bunq en Transferwise werken nauw samen sinds begin november, toen beide partijen een alliantie aankondigden. Daarmee wil Bunq haar gebruikers meer vrijheid geven in een sterk geglobaliseerde wereld. Uit data van TransferWise blijkt dat Britse ponden, Indiase roepies en Amerikaanse dollars de drie meest gebruikte valuta zijn voor het overmaken van een financieel kerstcadeau.

Echte wisselkoers

Arun Tharmarajah, Head of Europe bij TransferWise, zegt: “Juist in een periode dat mensen graag aan elkaar willen geven is het oneerlijk dat je wordt beetgenomen door verborgen kosten wanneer je geld naar een verre geliefde overmaakt. Wij vinden dat mensen een eerlijke prijs verdienen en dat het volledige bedrag moet aankomen bij degene die het cadeau krijgt. Door onze samenwerking met bunq kunnen veel meer mensen geld overmaken volgens de échte wisselkoers, zonder verborgen kosten.”