Bunq en TransferWise gaan samenwerken op domein van internationale overschrijvingen

07 november 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internetbank Bunq gaat samenwerken met betaaldienst TransferWise. Met de samenwerking wil Bunq haar gebruikers in staat stellen om in vijftien verschillende valuta geld over te boeken tegen de reële wisselkoers. 

Transferwise is een van oorsprong Estische betaaldienst die actief is op het gebied van internationale overschrijvingen. Naar eigen zeggen als eerste Nederlandse bank gaat internetbank Bunq samenwerken met Transferwise om rechtstreeks vanuit de app overschrijvingen te kunnen doen in vijftien verschillende valuta. Bunq geeft aan geen wisselkoersopslag (FX fees) te rekenen voor aankopen buiten de eurozone, enkel de uiteindelijke wisselkoers.

Bunq en TransferWise gaan samenwerken op domein van internationale overschrijvingen

Volgens Bunq is de wereld van internationale betalingen niet bijzonder transparant en krijgen consumenten vaak te maken met verborgen en onverwachte kosten. Door de samenwerking met TransferWise wil Bunq haar gebruikers in staat stellen om goedkoper betalingen in andere valuta uit te voeren. Via moderne technologie verbindt TransferWise lokale bankrekeningen van over de hele wereld met elkaar. Bunq en TransferWise claimen dat door die samenwerking klanten tot acht keer goedkoper uit zijn dan bij concurrenten.

Vrijheid

“Het is onze missie om gebruikers te bevrijden van grenzen en obstakels in traditioneel bankieren, zoals bijvoorbeeld verborgen kosten. De samenwerking met TransferWise is een waardevolle toevoeging om die missie kracht bij te zetten. Dit is de volgende grote stap om vrijheid te introduceren in de wereld van het traditioneel bankieren”, zegt oprichter en CEO Ali Niknam.